Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα, θα ανοίξουν, λοιπόν, τα σχολεία για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, ενώ οι εκπαιδευτικοί, όπως πάντα, θα είναι από νωρίτερα στις θέσεις τους
Πλησιάζει η μέρα επαναλειτουργίας για τα σχολεία καθώς η μέρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς δεν απέχει πλέον ούτε ένα μήνα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα, θα ανοίξουν, λοιπόν, τα σχολεία για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, ενώ οι εκπαιδευτικοί, όπως πάντα, θα είναι από νωρίτερα στις θέσεις τους.
Βάσει του ΦΕΚ 126/2016 (ΦΕΚ 211/Β/11-11-2016) ισχύουν τα εξής για το σχολικό έτος και το διδακτικό έτος:
1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
2. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.
3. Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους διεξάγεται η διδασκαλία των μαθημάτων και γίνονται οι κάθε είδους εξετάσεις.
4. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.
Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.
Η 11η Σεπτεμβρίου 2023 πέφτει Δευτέρα, οπότε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τότε, ωστόσο εκκρεμεί ακόμη η επίσημη εγκύκλιος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης