Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας για σεισμό στα Χανιά: Παρακολουθούμε την έξαρση του φαινομένου – Πιθανώς κλειστά και την Τρίτη 15/8 τα φαράγγια

Λέκκας για σεισμό στα Χανιά: Παρακολουθούμε την έξαρση του φαινομένου – Πιθανώς κλειστά και την Τρίτη 15/8 τα φαράγγια
«Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών και των περιπατητών μέσα στα φαράγγια», σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα
Σχετικά Άρθρα
«Παρακολουθούμε την έξαρση του φαινομένου. Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο», τόνισε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στον χθεσινό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 7χλμ Ανατολικά της Σούγιας των Χανίων και προκάλεσε κατολίσθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός Ισπανού τουρίστα.
Μιλώντας ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη του φαινομένου, σημείωσε ότι «εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά. Έχουμε 4 με 5 σεισμούς μικρού μεγέθους, 2,5 και 3 βαθμών».
Σε ό,τι αφορά φαράγγια που παραμένουν κλειστά λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα, ο κ. Λέκκας ανέφερε πως «εκείνο το οποίο κάναμε είναι ότι αμέσως μετά τον σεισμό, μετά την επικοινωνία των αρμοδίων φορέων με τον κ. Κικίλια, τον κ. Παπαγεωργίου, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αντιπεριφερειάρχη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αποφασίσαμε να κλείσουμε τα φαράγγια και αυτό ήταν σωτήριο και για τους άλλους επισκέπτες και έτσι, θα τα έχουμε τα φαράγγια κλειστά και σήμερα και ενδεχομένως και αύριο, έτσι ώστε να απομειώσουμε κάθε κίνδυνο, ο οποίος υπάρχει μέσα σε αυτές τις περιοχές, όπου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».
«Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών και των περιπατητών μέσα στα φαράγγια», πρόσθεσε.
Εξήγησε ότι «το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και όλα τα φαράγγια της Κρήτης είναι τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που προσελκύουν πολύ κόσμο. Εκεί φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε τεχνικά έργα για να απομονώσουμε περιοχές κατολισθήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης