Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψάχνουν το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη – Υπάρχει βίντεο; – Στην φυλακή και οι 105 χούλιγκαν

Ψάχνουν το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη – Υπάρχει βίντεο; – Στην φυλακή και οι 105 χούλιγκαν
Τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση του δολοφόνου
Στον εντοπισμό και ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή εστιάζονται πλέον όλες οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την προφυλάκιση και των 105 συλληφθέντων χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Δικηγόροι κατηγορούμενων αναφέρουν πως υπάρχει βίντεο υψηλής ευκρίνειας που απεικονίζει τη στιγμή που μαχαιρώνεται ο 29χρονος ενώ μάλιστα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ψηλό και αρκετά εύσωμο άνδρα.
Τις πληροφορίες πάντως αυτές διαψεύδει η ΕΛΑΣ.

Οπτικό υλικό, άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Οι αστυνομικοί αναλύουν συνεχώς τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους στην προσπάθεια τους να αναγνωρίσουν το δράστη ενώ συλλέγουν και άλλο οπτικό υλικό προκειμένου να έχουν μια πληρέστερη εικόνα του τι συνέβη τις δραματικές ώρες της περασμένης Δευτέρας.
Παράλληλα, αναφέρεται πως αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εάν υπήρχαν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των συλληφθέντων.

Είναι ο δολοφόνος ανάμεσα στους 105;

Άλλωστε οι Αρχές δεν αποκλείουν ο δολοφόνος να μην είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες.
Είναι χαρακτηριστικό πως το DNA που βρέθηκε στη σορό του 29χρονου δεν έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής τις αστυνομικές αρχές.
Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι τουλάχιστον 30 Έλληνες χούλιγκαν που ήταν παρόντες στα γεγονότα, παραμένουν ασύλληπτοι.
Εκτιμάται μάλιστα ότι υπήρχαν Έλληνες που καθοδηγούν τους Κροάτες χούλιγκαν, όπως για παράδειγμα εκείνος που φαίνεται να έχει ανάψει μια πράσινη φωτοβολίδα, ο οποίος φαίνεται να λειτουργεί ως οδηγός του «τάγματος θανάτου».

Τα σύνεργα

Ρόπαλα, στυλιάρια, προστατευτικά μασελάκια πυγμάχων και κάθε λογής σύνεργα που χρησιμοποιούν χούλιγκανς σε οργανωμένες επιθέσεις, εντόπισαν οι αρχές σε ένα κρυμμένο οπλοστάσιο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου θα γίνει ανάλυση για γενετικό υλικό, ενώ συνεχίζεται η αντιπαραβολή του DNA των συλληφθέντων και με δείγματα που έχουν ληφθεί και από την ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπάρξει ταύτιση που θα αποκαλύψει το δολοφόνο.

Το πόρισμα για το φιάσκο

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει και μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που «τρέχει» στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ για το επιχειρησιακό φιάσκο, που επέτρεψε στους δεκάδες Κροάτες χούλιγκαν να διασχίσουν ανενόχλητοι τη μισή Ελλάδα πριν φτάσουν στην Αττική, ενωθούν με Έλληνες οπαδούς και πραγματοποιήσουν την πρωτοφανή επίθεση τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό στο τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις.
Όπως αναφέρεται στο κάδρο των ευθυνών μπαίνουν άλλοι 15 με 20 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που φαίνεται να βαρύνονται με σοβαρές παραλείψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στην φυλακή και οι 105

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ ο κύκλος των τριήμερων απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια.
Ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών βρέθηκαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες δύο έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.
Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.
Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων.
Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.
Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως. 

Μεταγωγές για τους πρώτους 46 συλληφθέντες - Κίνδυνος η συνύπαρξη Σέρβων και Κροατών στις φυλακές

Αρχισαν από σήμερα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.
Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας.
Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.
Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι' αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.
Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι πως στις φυλακές υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι' αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης