Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες – Πόσοι είναι οι Έλληνες, θα βρεθεί ο ένοχος;

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες – Πόσοι είναι οι Έλληνες, θα βρεθεί ο ένοχος;
Για αδύναμο κατηγορητήριο κάνει λόγο η οικογένεια
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και οι 104 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.
Όπως προέκυψε, στη μακρά λίστα των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια, προστέθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος, αδερφός άλλου Κροάτη που έχει συλληφθεί
Και αυτός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του, ανεβάζοντας το συνολικό άτομο των ατόμων που παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή στους 105.
Από αυτούς, οι 102 είναι Κροάτες, δυο είναι Έλληνες και ένας Αλβανός.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες που απολογήθηκαν την Κυριακή 13 Αγούστου, είναι και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, προσπαθώντας να διαφύγουν προς Ιταλία.
Ολοι οι κατηγορούμενοι κατά το τριήμερο των απολογιών τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, κράτησαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους, όπως αυτή περιγράφεται στο βαρύ κατηγορητήριο.
Οι ανακριτικές αρχές, τρεις ανακριτές και δύο εισαγγελείς, αξιολόγησαν τις απολογίες, τα στοιχεία της δικογραφίας, τα ευρήματα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, κάμερες της περιοχής αλλά και μαρτυρίες, κρίνοντας ομόφωνα ότι όλοι ήταν προφυλακιστέοι.
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
Πολιτικές αντιδράσεις 

Το γεγονός της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, προκάλεσε αντιδράσεις που εκφράστηκαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο από τον πρόεδρο της Κροατίας,ενώ η ελληνική κυβέρνηση απάντησε μέσω non paper ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όσο και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση - χωρίς να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις .
Σε ό,τι αφορά τώρα τη συνέχιση των ερευνών με επίκεντρο τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε τον άτυχο Κατσουρή, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τα δεδομένα όλα πάνω στο τραπέζι, καθώς ευρήματα αξιολογούνται από τα κινητά τηλέφωνα, τη λήψη γενετικού υλικού, τις καταγραφές από κάμερες της περιοχής και από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.
Η συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει στις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του δράστη εδράζεται στο γεγονός ότι τα ευρήματα προσφέρουν δυνατότητες στην έρευνα και η αξιοποίηση τους θα έχει τελικά θετική κατάληξη.
Μεταφέρονται στον εισαγγελέα οι χούλιγκανς της Ντιναμό (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια

Την ίδια ώρα, εκδόθηκαν τα πρώτα 41 φυλακιστήρια για τους κατηγορούμενους για τα άγρια επεισόδια. Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.
Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά σε 16 φυλακές της χώρας.
Τις δύο προηγούμενες ημέρες απολογήθηκαν συνολικά 70 κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Θολή και αδύναμη η δικογραφία - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δικογραφία είναι «θολή» και «αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας,  δήλωσε ο Χρήστος Μαυρομμάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη.
«Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως απαίτηση της οικογένειας είναι να δώσει τις απαντήσεις η Δικαιοσύνη.

«Θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε η Δικαιοσύνη να πετύχει τους στόχους της.
Και είπα κάτι το οποίο αποτελεί και τον στόχο της οικογένειας. Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι» ξεκαθάρισε.
Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ είπε πως «όλοι ξέρετε τις συνθήκες του περιστατικού και τις πλημμέλειες ενδεχομένως της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με τη δημιουργία αυτών των συνθηκών».
Όπως είπε, σε αυτό το κομμάτι υπάρχει σε εξέλιξη η ΕΔΕ και ενδεχομένως η κατάληξή της «να φωτίσει λίγο τα πράγματα». «Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία στο ποιος σκότωσε ή ποιοι συνήργησαν σε αυτό» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης