Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον Ανακριτών οι τελευταίοι 33 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια - Προφυλακιστέοι 71 χούλιγκαν

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον Ανακριτών οι τελευταίοι 33 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια - Προφυλακιστέοι 71 χούλιγκαν
Συνολικά οι προφυλακισμένοι φτάνουν τους 71
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν σήμερα, Κυριακή 13/8, οι τελευταίοι 33 κατηγορούμενοι με βαριά αδικήματα για τα άγρια επεισόδια στις 7/8 έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.
Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία ομάδα από τους 105 συνολικά κατηγορούμενους που οδηγούνται στους τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, που έχουν οριστεί για να διενεργήσουν την κύρια ανάκριση. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια, ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.
Ο κύκλος των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή 11/8, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους που μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι. Ακολούθησε το Σάββατο 12/8 η δεύτερη ομάδα και έτσι, στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι επίσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Στους 71 οι προφυλακιστέοι

Στους 71 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των προφυλακιστέων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς την Κυριακή 13/8 προφυλακίστηκε και ο Κροάτης που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση.
Την απολογία του τραυματία έλαβε ο 14ος τακτικός ανακριτής, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο. Ο ασθενής κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.
Συνολικά οι προφυλακισμένοι φτάνουν τους 71. Από αυτούς, οι 68 είναι Κροάτες, οι 2 Έλληνες και ο 1 Αλβανός, κάτοικος Ελλάδας.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, και ισχυρίζονται πως είτε βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, είτε βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.
Και οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, αλλά και για πλημμελήματα, όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.
Σημειώνεται ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, για το οποίο όμως σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα επεισόδια αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα), ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξης (κακούργημα), κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα).
Επίσης, τα πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 12/8 δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη, ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

«Οπλοστάσιο» ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στη Φιλαδέλφεια κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή

«Οπλοστάσιο» εντόπισαν οι Αρχές κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής και του δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε κρυμμένα δίπλα σε ένα ανθοπωλείο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής, ρόπαλα και προστατευτικά δοντιών.
Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για τα αντικείμενα από ιδιώτη και τα παρέλαβαν την Παρασκευή (11 Αυγούστου) το βράδυ.
Τα ευρήματα των αρχών θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο από το σημείο όπου βρέθηκε το «οπλοστάσιο», το οποίο ανήκει πιθανότατα σε άτομα που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή.
Aπό την εξέταση των βίντεο των επεισοδίων, οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος δέχθηκε πρώτα μία μαχαιριά και στη συνέχεια χτυπήματα από ρόπαλο στον δεξί ώμο.
Το χτύπημα που δέχθηκε από ρόπαλο υπάρχει σε βίντεο, ωστόσο σε κανένα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχεται επίθεση με μαχαίρι.
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ενώ στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για τον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ υπάρχουν και άτομα που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης