Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν το Σάββατο 12 Αυγούστου

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν το Σάββατο 12 Αυγούστου
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, με τους τελευταίους 35 σκληροπυρηνικούς οπαδούς από το σύνολο των 105 που έχουν συλληφθεί, να περνούν το κατώφλι των ανακριτών.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τους Ανακριτές και τους Εισαγγελείς Γνωμοδοτήσεων και οι 40 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου και την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή οι οποίοι απολογήθηκαν το Σάββατο 12 Αυγούστου με τους συνολικά προφυλακισμένους να φτάνουν τους 70.
Ειδικότερα από τους 39 που θα οδηγηθούν στη φυλακή οι 26 είναι Κροάτες, μέλη των ακροδεξιών Bad Blue Boys και ένας Έλληνας 26 ετών.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, και ισχυρίζονται πως είτε βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, είτε βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της… ομάδας τους. 
Μεταξύ των προφυλακιστέων και ένας Έλληνας ο οποίος φέρεται να δήλωσε κατα την απολογία του, πως ήταν σε μια ταβέρνα, κοντά στο γήπεδο και έτρωγε με την σύντροφό του. «Ξαφνικά ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει».
Ανέφερε οτι δεν συμμετείχε στα επεισόδια και τον συνέλαβαν διότι ήταν στο σημείο.
Το Σάββατο 12 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες, καθώς από το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, με τους τελευταίους 35 σκληροπυρηνικούς οπαδούς από το σύνολο των 105 που έχουν συλληφθεί, να περνούν το κατώφλι των ανακριτών.

Βρισκόμουν για δουλεια...

Το επιχείρημα  ότι βρισκόταν για δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, προέβαλλε στο υπόμνημά του ένας 22χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι Αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά.
«Είμαι ηλεκτρολόγος.
Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ “ΠΕΡΙΣΣΟΣ” για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι.
Η κοπέλα μου ήρθε για μια εβδομάδα από Άνδρο».
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, που φέρεται να βρίσκεται στο βασικό κλοιό των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, ισχυρίζεται ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, έπειτα από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε εκείνο το βράδυ.
«Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται.
Δεν συμμετείχα στα επεισόδια.
Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου.
Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου.
Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος.
Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια.
Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης