Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Δεύτερη ημέρα απολογιών για άλλους 40 – Αρχίζει η λήψη DNA από τους 105 κατηγορούμενους

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Δεύτερη ημέρα απολογιών για άλλους 40 – Αρχίζει η λήψη DNA από τους 105 κατηγορούμενους
Mέσα στην ημέρα αναμένεται να ληφθεί γενετικό υλικό (DNA) από τους 105 συλληφθέντες
Σχετικά Άρθρα
(upd3) Ενώπιον των τριών Ανακριτών για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ βρίσκονται σήμερα, Σάββατο 12/8, ακόμη 40 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου  στα δικαστήρια, ενώ αύριο, Κυριακή 13/8, πρόκειται να απολογηθούν οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.
Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στα ανακριτικά γραφεία για τις απολογίες τους τις οποίες λαμβάνουν η 25η Τακτική Ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση, καθώς και ο 14ος και η 20η που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφου τους.
Παράλληλα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ληφθεί γενετικό υλικό (DNA) από τους 105 συλληφθέντες.

Λήψη DNA από τους 105 κατηγορούμενους

Παράλληλα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ληφθεί γενετικό υλικό (DNA) από τους 105 συλληφθέντες, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί -μέσω των αντικειμένων που έχει συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία, το άτομο που προκάλεσε το μοιραίο χτύπημα στον 29χρονο.

Υπόμνημα κατέθεσε στην ανακρίτρια ο αδελφός του 29χρονου: Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε προσερχόμενος στην 25η Τακτική Ανακρίτρια ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή,που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 7/8 στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στην Ευελπίδων μετέβη ο αδελφός του 29χρονου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Σταύρο Γεωργόπουλο, για να δηλώσει παράσταση για τον χαμό του Μιχάλη που έπεσε νεκρός στη Νέα Φιλαδέλφεια χτυπημένος από μαχαίρι αγνώστου έως τώρα δράστη.
Σημειώνεται ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε για όσα έγιναν έξω από το γήπεδο, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όμως δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη σε κανέναν από τους 105 κατηγορούμενους που ξεκίνησαν χωρισμένοι σε 3 ομάδες να απολογούνται για τα βίαια επεισόδια.
Ο αδελφός του θύματος κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα-αίτημα με το οποίο ζητάει τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων, καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων.».
Συγκεκριμένα, ο αδελφός του θύματος στο υπόμνημα που κατέθεσε ζητά :
- Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική
- Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
- Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα ( μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
- Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα - συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
- Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
- Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους
-Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
- Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομιας.
Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, αναφέρει ο αιτών.
Στο εν λόγω υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση ( οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου "Αγία Σοφιά" στην Νέα Φιλαδέλφια».
Όπως τονίζει ο αδελφός του θύματος, εμπιστεύεται μόνο την ελληνική Δικαιοσύνη «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου».
Στο υπόμνημα επισυνάπτεται απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της Απουσίας», το οποίο ξεκινά με την φράση «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄ τα σπίτια τους, Tριγυρίζουν εκεί...».

Προφυλακιστέοι οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Ήδη, το προηγούμενο 24ωρο απολογήθηκε η πρώτη ομάδα των 30 κατηγορούμενων και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ειδικότερα, στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.
Ωστόσο, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μ. Κατσουρή.
Συγκεκριμένα, οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια και φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.
Από την πλευρά του, ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε ότι εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και τη Δευτέρα 7/8 βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας υποστήριξε πως βρισκόταν στην περιοχή επειδή είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα, αλλά και ότι βρέθηκε στο σημείο από περιέργεια όταν άκουσε φασαρία.

Ταυτοποιήθηκαν οι κάτοχοι δύο μαχαιριών - Σφίγγει ο κλοιός για τους πέντε υπόπτους

Στο μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Την ώρα, που οι γονείς του αδικοχαμένου Μιχάλη κήδευαν χθες το παιδί τους, οι αστυνομικοί συνέχιζαν τις έρευνες για να φτάσουν σε αυτόν που κατάφερε τη μαχαιριά στον Μιχάλη, στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε πέντε βασικούς υπόπτους για τη δολοφονία του 29χρονου.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Alpha, οι πέντε βασικοί ύποπτοι είναι ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες.
Ο Κροάτης και ο Αλβανός συνελήφθησαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κρατώντας στα χέρια τους τους αναδιπλούμενους σουγιάδες, οι οποίοι είχαν αίμα.
Αναπάντητο βέβαια παραμένει εάν το αίμα αυτό ανήκει στον 29χρονο ή σε κάποιον άλλο τραυματία.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Κροάτης θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς του τάγματος εφόδου των «Bad Blue Boys».
Μάλιστα, θεωρείται ένα από τα ηγετικά μέλη τους και φέρεται να είχε συλληφθεί πρόσφατα.
Ο Αλβανός είναι επίσης γνώριμος των Αρχών ενώ ο ένας από τους τρεις Έλληνες, που θεωρείται άκρος ύποπτος, είναι αυτός που έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη από το 2018 έως και τον περασμένο Μάρτιο.
Η μία κατηγορία - πέρα από τις συμπλοκές - αφορά βαριά σωματική βλάβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης