Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανά ομάδες και για 3 ημέρες θα απολογούνται οι 104 Κροάτες - Αναζητούν το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη - Ψάχνει τα λάθη της η ΕΛΑΣ

Ανά ομάδες και για 3 ημέρες θα απολογούνται οι 104 Κροάτες - Αναζητούν το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη - Ψάχνει τα λάθη της η ΕΛΑΣ
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα
Σχετικά Άρθρα
(upd3) Ανά ομάδες αναμένεται να αρχίσουν να απολογούνται από αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου οι 104 συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη που έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι 104 συλληφθέντες θα αρχίσουν να απολογούνται από αύριο Παρασκευή 11/8 το μεσημέρι, διαδικασία που εκτιμάται πως θα διαρκέσει έως το βράδυ της Κυριακής 13/8.
Σε βάρος των 104 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών) και για επτά πλημμελήματα.

Αναζητούν τον δολοφόνο

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεν έχει ακόμα προσωποιηθεί, μια και οι Αρχές αναζητούν ακόμα τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.
Οι Αρχές αναζητούν κάθε πιθανό στοιχείο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου, ενώ όπως αναφέρεται, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και το αντικείμενο – πιθανότατα μαχαίρι – με το οποίο δολοφόνησαν τον 29χρονο.
Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί διάφορα αντικείμενα από τον τόπο των επεισοδίων, ενώ αξιοποιούνται τόσο το οπτικό υλικό από τις κάμερες όσο και το υλικό από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, τα οποία ήδη έχουν μεταφερθεί στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Παράλληλα έχουν ληφθεί δείγματα DNA από τους συλληφθέντες, καθώς αναφέρεται πως στο θύμα εντοπίστηκαν ίχνη του δολοφόνου.
3_69.jpg
Αλληλοκατηγορίες οπαδών

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι Κροάτες συλληφθέντες αποδίδουν την ευθύνη για την δολοφονία του 29χρονου στους Έλληνες οπαδούς που ήταν μαζί τους και που τους συνέδραμαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.
Σημειώνεται πως ανάμεσα στα ευρήματα είναι και ξύλινες τάβλες με καρφιά, πάνω στις οποίες υπάρχουν κηλίδες αίματος καθώς και δύο μαχαίρια – σουγιάδες.
5_21.jpg
Λάθη και ερωτήματα

Ο εντοπισμός του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη έχει εξελιχθεί σε ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία, μετά το φιάσκο και την ομολογία αποτυχίας – από τον ίδιο τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Γ. Οικονόμου – για την αδυναμία αποτροπής αυτών των επεισοδίων από την ΕΛΑΣ, παρά το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν τη μισή χώρα πριν φτάσουν στην Αττική και σκορπίσουν τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως σε εξέλιξη είναι και η έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστώσουν τι πήγε στραβά, ποια επιχειρησιακά λάθη και παραλείψεις έγιναν καθώς και ότι άλλα 15 με 20 άτομα μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών.
Είναι χαρακτηριστικό πως έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Αστυνομία γνώριζε από πριν για την είσοδό τους στην Ελλάδα, καθώς και για τον τρόπο δράσης τους, τους πιθανούς στόχους στην Ελλάδα, αλλά για τα σημεία όπου θα διέμεναν στην Αθήνα.
Η έκθεση είχε συνταχθεί 24 ώρες πριν από τα επεισόδια.
Μάλιστα, βίντεο δείχνει πως αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν και ακολουθούσαν τους Κροάτες χούλιγκαν μόλις μερικά λεπτά πριν εξαπολύσουν την επιδρομή τους.

Αποκαλύψεις

Σε έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτυπώνονται πλήρως τα τραγικά περιστατικά που έλαβαν χώρα την Τρίτη 7 Αυγούστου έξω από γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Μιχάλη Κατσούρη.
Ειδικότερα, οι ελληνικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Εθνικού Γραφείου Ποδοσφαίρου (NFIP) στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της Κροατίας και της Γαλλίας να πληροφορηθούν για τις προθέσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων και τυχόν μετακίνησή τους προς την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται από το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, περίπου 200 οπαδοί της Ντιναμό είχαν πρόθεση να προσέλθουν στην Ελλάδα, με σκοπό να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό.
Οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν, βάσει δικών τους πληροφοριών, ότι «ικανός αριθμός» οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, με τη βοήθεια οπαδών του Παναθηναϊκού, σχεδίαζε να μεταβεί στην Αθήνα.
Κάποιοι από αυτούς θα κατέλυαν σε AirBnBs και άλλοι θα φιλοξενούνταν στις σπίτια οπαδών του Παναθηναϊκού και στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.
Κατόπιν της συμπλοκής πέριξ του γηπέδου, «αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή».
Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου κατηγορούμενους, ένας από τους οποίους είναι «γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού».

Τα ευρήματα

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί εξωτερικά του γηπέδου OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα εξής αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και ως πειστήρια:

• Μία ιατρική μάσκα μίας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος,
• Μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα
• Τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde Green
• Μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος με την ένδειξη Kaiser χωρητικότητας 500 ml
• Μία διάφανη γυάλινη φιάλη με την ένδειξη Corona χωρητικότητας 355 ml
• Ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη pro-pad
• Ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση στο εσωτερικό του
• Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας admiral
• Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας reebok
• Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας New Balance
• Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 20 cm και μήκος λάμας 9 cm
• Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 17 cm και μήκος λάμας 8 cm
• Ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 cm το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 cm
• Μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος
• Τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 cm, εκ των οποίων τα 2 φέρουν κηλίδες αίματος».

Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ: «Περί ώρα 22:55, από τη ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν».
Τα άτομα αποβιβάσθηκαν στον σταθμό «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.
Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών από την Κροατία και των οπαδών της ΑΕΚ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης