Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν - Συνελήφθησαν 7 στα σύνορα Ευζώνων και 1 στην Κακαβιά

Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν - Συνελήφθησαν 7 στα σύνορα Ευζώνων και 1 στην Κακαβιά
Δέκα τραυματίες από τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Έμφραγμα υπέστη η μητέρα του 29χρονου νεκρού
Σχετικά Άρθρα
(upd16) Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των άγριων συμπλοκών που κατεγράφησαν αργά χθες το βράδυ ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι μετέβησαν οργανωμένα στον χώρο του γηπέδου της ΟΠΑΠ Arena, τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου παραδέχθηκε τις ευθύνες της ΕΛΑΣ, ανακοινώνοντας την άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης τους επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ και τη διενέργεια ΕΔΕ για το φιάσκο της Αστυνομίας, δεδομένου ότι οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν τη μισή Ελλάδα... και Αττική για να φτάσουν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Νεκρός είναι ένας 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, ο οποίος αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο.
Άλλοι 10 – πέντε Έλληνες και πέντε Κροάτες ηλικίας 20 έως 48 ετών – νοσηλεύτηκαν με τραύματα στον Ερυθρό Σταυρό, εκ των οποίων οι 4 παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Η τραγωδία λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση από την Ελληνική Αστυνομία, έγιναν συλλήψεις, ενώ συνεχίζεται εντατικά η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης.
Από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 90 είναι στη ΓΑΔΑ (ανάμεσα τους 84 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες) ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.
Κατόπιν αυτών των τραγικών γεγονότων, αναβλήθηκε ο σημερινός ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ ενώ έγινε γνωστό πως η μητέρα του 29χρονου νεκρού φιλάθλου της ΑΕΚ, μετά την τραγική αναγνώριση του παιδιού της εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα (πόνος στο θώρακα, τάση λιποθυμίας, κοκ) με αποτέλεσμα να παραμείνει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
"Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ, που απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών.

Σύλληψη 7 Κροατών στα σύνορα των Ευζώνων - Βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα στο βαν τους

Επτά Κροάτες συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στα σύνορα των Ευζώνων, μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά Κροάτες επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα ενώ στο βαν τους, βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα.
Την ίδια ώρα, αλβανικά μέσα κάνουν λόγο για την σύλληψη ενός ακόμα Κροάτη, 19 ετών, στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.
Αποκλειστικές πηγές ανέφεραν στο Top Channel ότι ο Κροάτης χούλιγκαν προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα, αλλά συνελήφθη στο ελληνικό συνοριακό σημείο.
Του πέρασαν χειροπέδες και πριν από λίγα λεπτά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Ιωαννίνων.
Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε τρεις ακόμα προσαγωγές για τη δολοφονία του Μιχάλη. Οι τρεις τους προσήχθησαν από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Προκαλεί δικηγόρος των οπαδών της Ντιναμό: Oι οπαδοί της ΑΕΚ είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί

Προκλητικός εμφανίστηκε ο δικηγόρος των «Bad Blue Boys», χαρακτηρίζοντας «υπερβολικά» τα όσα μεταδίδουν τα ελληνικά για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.
«Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε την αλήθεια μέχρι να επιστρέψουν οι συμμετέχοντες.
Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε τι συνέβη, όλο αυτό μπορεί να ονομαστεί δημοσιογραφικό όργιο» λέει.
Μάλιστα, οργή προκαλεί το γεγονός, ενώ η ΑΕΚ θρηνεί έναν οπαδό της, ο δικηγόρος των Bad Blue Boys βγαίνει δημοσίως λέγοντας πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν.
Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».
Καταγραφή_134.JPG
Καρατομήσεις 7 αξιωματικών της ΕΛΑΣ και ΕΔΕ

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνση 7 Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από τις θέσεις ευθύνης τους και τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας για τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σε δήλωση του ο κ.Οικονόμου αφού υποστήριξε πως η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα βαθύτατο και πανευρωπαϊκό και αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες, αναφερόμενος στο γεγονός της Νέας Φιλαδέλφειας, υποστήριξε πως «όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου.
Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε».

«Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:
1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.
2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.
3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.
Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..
Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας.
Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο».

Ήξεραν ότι έρχονται επικίνδυνοι οργανωμένοι οπαδοί

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, οι Ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εγγράφως ότι καταφθάνουν στην Αθήνα "επικίνδυνοι'' οργανωμένοι οπαδοί, με συγκεκριμένες μάλιστα Πινακίδες Κυκλοφορίας Οχημάτων.
Το δισέλιδο έγγραφο έφθασε τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Με αυτό το έγγραφο η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημερώνει την ΕΛΑΣ ότι πέρασαν από τα σύνορα της χώρας τους με προορισμό την Αθήνα «risky fans» όπως τους ονομάζει, δηλαδή «επικίνδυνοι φίλαθλοι».
«Θεωρείται ότι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό» επισημαίνεται.
«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας - περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας - που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», σημειώνεται στην ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σήμα αναγράφεται όχι μόνο η πληροφορία και ο αριθμός των ατόμων, αλλά και οι μάρκες των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους.
Σημειώνεται πως πρόσωπο που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «το μόνο που δεν ξέραμε είναι τι αριθμό παπούτσι φοράνε».

Παρέμβαση και του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου


Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη
προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με στοχευμένη παραγγελία της ζητά να ξεκινήσει επειγουσα προκαταρκτική εξέταση υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί η συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων για να οδηγηθούν οι αρχές άμεσα στον εντοπισμό των δραστών σοβαρών αξιόποινων πράξεων.
Παράλληλα ζητά να διερευνηθεί επίσης, πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος.
Τέλος ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό να μεριμνήσει εκτός των άλλων, για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία περιέγραφε το ιστορικό των γεγονότων, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στις δικές της ενέργειες.
«Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς- συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό.
Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ..
Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 100 και πλέον οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασε οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena. Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου φέρονται να συναντήθηκαν με Έλληνες οπαδούς αντίπαλης ομάδας - πληροφορίες κάνουν λόγο για οπαδούς του Παναθηναϊκού - και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Εκεί, γύρω στις 23:00 το βράδυ, επιτέθηκαν κατά των φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι αφού είχαν παρακολουθήσει τις προπονήσεις των δύο ομάδων, είχαν καταλήξει σε καφετέριες της περιοχής.
Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.
Πολλά καταστήματα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, καθώς οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν πλησίον του ανοιχτού πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τα παρμπρίζ αυτοκινήτων. Ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.
Ωστόσο, προκύπτει εύλογα το ερώτημα πώς έγινε και οι οργανωμένοι Κροάτες – και παρά την απαγόρευση μετακίνησης τους – κατάφεραν να διασχίσουν όλη την Ελλάδα, να φτάσουν στην Αττική και από εκεί να επιτεθούν σε φιλάθλους στη Νέας Φιλαδέλφεια, χωρίς σε κανένα σημείο να γίνει κάποια προσπάθεια ακινητοποίησης τους, τη στιγμή που μάλιστα αναφέρεται πως οι Κροάτες είχαν εντοπιστεί από την Ασφάλεια και είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση. Καταδικάζει η Dinamo Zagreb

Καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου, η διοίκηση της Dinamo Zagreb, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Μάλιστα, οι πρωταθλητές Κροατίας τονίζουν πως «αυτά τα γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα», ενώ υπενθυμίζουν στους φίλους της ομάδας να μην ταξιδέψουν στην Αθήνα, μετά από την σχετική απαγόρευση της UEFA.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κροατικού συλλόγου:
«Η Dinamo Zagreb καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα, στα οποία σύμφωνα με αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελληνικών και κροατικών ΜΜΕ, οπαδοί μας ενεπλάκησαν σε επεισόδια με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Αυτά τα γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα.
Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της θετικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων, αλλά βλάπτουν και τη φήμη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η Dinamo Zagreb  θέλει να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε και καλούμε όλους τους φιλάθλους της Dinamo Ντίναμο να μην ταξιδέψουν στον αγώνα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η UEFA, σε συμφωνία με την αστυνομία, αποφάσισε ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.
Η Dinamo Zagreb παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο η αγάπη για τον αθλητισμό εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από την ενότητα, τον σεβασμό και τη συνεργασία».

ΠΑΕ ΑΕΚ: Είχαμε θέσει τις πληροφορίες μας και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών

«Οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Μιχάλη πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να πληρώσουν ακριβά το τίμημα της βαρβαρότητας τους. Φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί τους, Κροάτες και Έλληνες. Δεν θα ησυχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να το επιδιώκουμε», τονίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, σημειώνοντας πως «απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών. Είναι αδιανόητη και η παραμικρή σκέψη για ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών».
Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει ότι «όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών. Δυστυχώς το γεγονός πως σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
«
Η οικογένεια του Μιχάλη θρηνεί τον αδόκητο χαμό του παιδιού της. Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την τραγική απώλεια ενός πολύ αγαπητού της μέλους, ενός νέου ανθρώπου.
Τον σκότωσαν επαγγελματίες δολοφόνοι, οργανωμένοι εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα κι έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια από το Ζάγκρεμπ. Για να ενωθούν εδώ με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν.
Η απώλεια του Μιχάλη μας έχει συντρίψει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τον χάσαμε με αυτόν τον τρόπο από Κροάτες εγκληματίες και τους Έλληνες συνεργούς τους. Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε άγρια, ενώ υπάρχουν και μικρά παιδιά σοβαρά τραυματισμένα, ακόμη και σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Μιχάλη πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να πληρώσουν ακριβά το τίμημα της βαρβαρότητας τους. Φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί τους, Κροάτες και Έλληνες. Δεν θα ησυχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να το επιδιώκουμε.
Γι΄ αυτό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών. Είναι αδιανόητη και η παραμικρή σκέψη για ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών.
Είναι επίσης αυτονόητο πως υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες για την εγκληματική αδράνεια που υπήρξε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έγκλημα.
Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών. Δυστυχώς το γεγονός πως σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών.
Απευθυνόμαστε, τέλος, στους οπαδούς μας. Είμαστε ένα μαζί σας στο πένθος και την συντριβή για τον Μιχάλη και τον τρόπο που χάθηκε. Όμως χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμός στην μνήμη του ήρωα Μιχάλη.
Όλοι να αφιερωθούμε αποκλειστικά στον αγώνα για να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους. Η ΑΕΚ θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτό. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως δεν θα μας αφήσουν και πάλι μόνους μας».
αεκ1_1.JPG
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην οικογένεια του 29χρονου

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 29χρονου δολοφονηθέντος οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας αργά το βράδυ της Δευτέρας (7/8), εξέφρασε ο Ολυμπιακός.
«Θερμά συλλυπητήρια από την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην οικογένεια του θύματος της τυφλής οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα φαινόμενα που ποτίζουν θλίψη το λαοφιλέστερο άθλημα.», ανέφερε η ανακοίνωση.
ολ1.JPG
Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός "εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του Μιχάλη Κατσουρή και εύχεται ολόψυχα να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες αντίστοιχου περιστατικού».
Επιπλέον, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε με ανακοίνωσή της τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 29χρονου δολοφονηθέντος οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη. Οφείλουμε άπαντες να σταματήσουμε τα ευχολόγια και να βρούμε λύσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά τα εγκληματικά περιστατικά βίας», αναφέρει.
πν_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης