Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορονοϊός: Κίνδυνος εν όψει φθινοπώρου για την νέα παραλλαγή Eris - Τα συμπτώματα της

Κορονοϊός: Κίνδυνος εν όψει φθινοπώρου για την νέα παραλλαγή Eris - Τα συμπτώματα της
Η νέα παραλλαγή του Covid-19 προήλθε ως υποπαραλλαγή της Omikron και είναι η δεύτερη πιο ισχυρή παραλλαγή στην Μεγάλη Βρετανία
Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού που αποκαλείται Eris (ή αλλιώς EG.5.1) εξαπλώνεται ήδη, με τις εισαγωγές μάλιστα στα νοσοκομεία να καταγράφουν ανησυχητικά ανοδική πορεία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).
Η Eris αποτελεί πλεόν την δεύτερη πιο συχνή παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent.
Ως προς τη χώρα μας η Eris φαίνεται πως αυτή την στιγμή υπερβαίνει το 69% των ενεργών κρουσμάτων.
Παρατηρείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην Κρήτη, λόγω της έκθεσης του πληθυσμού σε επισκέπτες από το Ηνωμένου Βασέλειο.
Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμπεριλάβει την EG.5.1 στη λίστα των παραλλαγών που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Τα πλέον κοινά συμπτώματα της εν λόγω παραλλαγής της Covid-19 είναι:
– Καταρροή
– Πονοκέφαλος
– Κόπωση (ήπια ή σοβαρή)
– Φτάρνισμα
– Πονόλαιμος

Αν και υπάρχουν διάχυτοι φόβοι ότι η παραλλαγή Eris θα θα κυριαρχήσει τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, ο επικεφαλής του τομέα πρωτοβάθμιας και δημόσιας υγείας στο Imperial College του Λονδίνου, καθηγητής Azeem Majeed εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός.
«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά από την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αυξομειώνονται και θα υπάρχουν περίοδοι όπου ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξάνεται», δήλωσε στον Independent.
Επίσης, επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ την έχει χαρακτηρίσει ως παραλλαγή υπό παρακολούθηση (VUM) και όχι ως ανησυχητική παραλλαγή (VOC).
«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την EG.5.1 για να δούμε τι αντίκτυπο έχει στα αποτελέσματα, όπως στον αριθμό των λοιμώξεων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης