Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη αστυνομικός που νοίκιαζε τον υπηρεσιακό ασύρματο σε κακοποιούς - Στη φάκα του «Εσωτερικών Υποθέσεων»

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη αστυνομικός που νοίκιαζε τον υπηρεσιακό ασύρματο σε κακοποιούς - Στη φάκα του «Εσωτερικών Υποθέσεων»
Ο αρμόδιος εισαγγγελέας έδωσε εντολή προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα στην οικεία του αρχιφύλακα, όπου μάλιστα συνελήφθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να μεταβεί σε υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων
Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και συνεργασίας αστυνομικού με κακοποιού έφερε στο φως η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα ieidiseis.
Ειδικότερα, αστυφύλακας συνελήφθη καθώς φέρεται να νοίκιαζε το υπηρεσιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας του σε Ρομά οι οποίοι ελέγχονται για αξιόποινες πράξεις.
Ο αρμόδιος εισαγγγελέας έδωσε εντολή προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα στην οικεία του αστυφύλακα, όπου μάλιστα συνελήφθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να μεταβεί σε υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων.
Η έρευνα ξεκίνησε μέσω πληροφοριών που διέθετε το Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι συχνότητα διαβιβάσεων της Αστυνομίας παρακολουθείτο από εξωγενή δράστη.
Σε βάρος του συγκεκριμένου αρχιφύλακα -που υπηρετούσε σε τμήμα ασφαλείας της Δυτικής Αττικής- κινείται τόσο ποινική διαδικασία, όσο, φυσικά, και εσωτερικές, πειθαρχικές διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια υπόθεση εποινικιάσης υπηρεσιακών ασυρμάτων σε κακοποιούς είχε έρθει στην επιφάνεια και το 2021.
Σε εκείνη την υπόθεση ο αστυνομικός της ΕΛΑΣ είχε κατηγορηθεί ότι παραχωρούσε σε σπείρα σύστημα ενδοεπικοινωνίας προκειμένου να τους διευκλούνει σε κλοπές σε σπίτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης