Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Meteo: Το 23% της Αττικής έγινε «στάχτη» μέσα σε 7 χρόνια

Meteo: Το 23% της Αττικής έγινε «στάχτη» μέσα σε 7 χρόνια
Αν υπολογιστεί ότι η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής είναι 2.500.0000 στρέμματα, τότε αυτό σημαίνει πως κατά την τελευταία εφταετία το 23% του συνολικού εδάφους της Αττικής έχει κατακαεί από δασικές πυρκαγιές
Άκρως ανησυχητικά τα συμπεράσματα αναλύσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου/ Meteo.gr για τις δασικές πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στην Αττική από το 2017 ως και το το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο/Meteo.gr, αναλύοντας αναφορές από Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει «στάχτη» 550.000 στρέμματα μόνο στην Περιφέρεια Αττικής.
dsaasdsadsa.JPG
Αν υπολογιστεί ότι η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής (χωρίς την περιοχή της Τροιζηνίας, των νησιών και του Λεκανοπεδίου) είναι 2.500.0000 στρέμματα, τότε αυτό σημαίνει πως κατά την τελευταία εφταετία το 23% του συνολικού εδάφους της Αττικής έχει κατακαεί από δασικές πυρκαγιές.
Λόγω των παραπάνω άκρως ανησυχητικών ευρημάτων, το Meteo υπογραμμίζει την ανάγκη «συνολικού επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας».
Δηλαδή μία διαχερίση εκ μέρους της Πολιτείας η οποία θα «θα ενσωματώνει γνώση αιχμής από διαφορετικές επιστήμες, μεταξύ αυτών και η πυρομετεωρολογία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης