Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεύτερη φωτιά στον Ασπρόπυργο - Καλύτερη η εικόνα στο Σοφό, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ανησυχία για την Πάρνηθα

Δεύτερη φωτιά στον Ασπρόπυργο - Καλύτερη η εικόνα στο Σοφό, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ανησυχία για την Πάρνηθα
Η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς είναι κοντά στην Πάρνηθα και αν ξεφύγει μπορεί να απειλήσει τον δρυμό
(Upd2)  Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στον Ασπρόπυργο, σε βιομηχανική περιοχή, η οποία έχει καλυφθεί από μαύρους καπνούς.
Να σημειωθεί πως από χθες Σάββατο 5/8 ξέσπασαν δύο ακόμη πυρκαγιές στην περιοχή.
Η πρώτη, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ για τη φωτιά που ξέσπασε στο Σοφό η μάχη της πυρόσβεσης συνεχίζεται, όμως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η εικόνα της φωτιάς στο Σοφό Ασπροπύργου
έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις βελτιώθηκε και περιορίστηκε σήμερα 6/8 η δυναμική που είχε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 5/8.
Η φωτιά ήταν σε δύσβατα σημεία και είχε κινηθεί μάλιστα προς ένα λατομείο στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.
Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή ρίχτηκαν στην μάχη τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Συνδρομή παρείχαν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.
Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν  σπίτια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς είναι κοντά στην Πάρνηθα και αν η φωτιά ξεφύγει μπορεί να απειλήσει τον δρυμό.
Το πρωί της Κυριακής 6/8 δεν έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ η φωτιά εξακολουθούσε να καίει χαμηλή βλάστηση.
Ωστόσο, οι άνεμοι αναμένεται να δυναμώσουν τις επόμενες ώρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης