Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Meteo: Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας

Meteo: Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας
Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά
Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν από το Σαββάτο 5/8 οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατήσαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ενώ παράλληλα, φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους από το απόγευμα έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 6/8, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Οπως αναφέρει, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Βόρεια Ιταλία προς τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου 5/8.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια την νύχτας προς Κυριακή 6/8 θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στη Δυτική Πελοπόννησο.
Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια, από τις πρωινές και έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 6/8, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
μ1_10.JPG
Πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά τμήματα της χώρας το Σάββατο 5/8 και σε όλη τη χώρα την Κυριακή 6/8, οπότε δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35-36 °C στα ηπειρωτικά και τους 32-34 °C στις νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι το Σάββατο 5/8 θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση. Νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα επικρατήσουν από το απόγευμα στο Αιγαίο και δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο. Συνιστάται προσοχή στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων, καθ’ όσον σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης