Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντός Αυγούστου τα χρήματα στους πυρόπληκτους – Τριαντόπουλος: Πάνω από 550 αυτοψίες σε σπίτια

Εντός Αυγούστου τα χρήματα στους πυρόπληκτους – Τριαντόπουλος: Πάνω από 550 αυτοψίες σε σπίτια
Ανοιχτή έως τις 16 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr υπογράμμισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης
Εντός του Αυγούστου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα χρήματα των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους επιχειρηματίες, και στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο Χρ.Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είπε πως μέσα στον Αύγουστο, το συντομότερο δυνατόν, θα αρχίσουν να δίνονται τα χρήματα, τα οποία είναι ακατάσχετα, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους επιχειρηματίες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, που επλήγησαν από τις φετινές πυρκαγιές του Ιουλίου.
Όπως είπε, δικαιούχοι είναι οι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Κορινθίας, Βοιωτίας, Ρόδου, Κέρκυρας, Μαγνησίας και Σποράδων.
Πρόκειται για περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με τον κ.Τριαντόπουλο, η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής, που έχει ήδη ανοίξει, θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 16 Αυγούστου.
Ο κ. Τριαντόπουλος υποστήριξε ότι ο δικαιούχος θα πρέπει να ανεβάσει στην πλατφόρμα και το δελτίο αυτοψίας, ενώ υπογράμμισε πως τον Ιούλιο έγιναν περισσότερες από 550 αυτοψίες σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.
Όπως είπε, το κράτος θα αναλάβει τις διαδικασίες για κατεδαφίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης