Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξώδικο για τα Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος

Εξώδικο για τα Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος
Για αλλοίωση του χώρου και για προσβολή νεκρών έκαναν λόγο τα μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών στις καταγγελίες τους προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό
Ο Σύλλογος των Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών υπέβαλε εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, προκειμένου οι συγγενείς των θυμάτων να ενημερωθούν για την επιχωμάτωση του χώρου, προκειμένου με άλλα λόγια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας να δώσει εξηγήσεις για το μπάζωμα της περιοχής του μοιραίου δυστυχήματος.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο κ. Αγοραστός να δώσει απαντήσεις σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος» μερικές μέρες μετά το συμβάν και μίλησε για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων.
Επιπλέον, επεσήμανε πως «η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα, που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα».
Από την πλευρά τους, οι γονείς των θυμάτων και μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών, Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, τόνισαν πως «σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το κατηγορητήριο αγγίζει πλέον και διευθύνοντες συμβούλους και στην περίπτωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έκαναν λόγο για αλλοίωση του χώρου και προσβολή νεκρών».
Τα μέλη του Συλλόγου με τον εκπρόσωπό τους επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των ερευνών και να ζητήσουν να κληθεί να δώσει απαντήσεις ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την επιχωμάτωση του χώρου.
Τέλος, κατέθεσαν και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που παρήγγειλαν οι οικογένειες των θυμάτων, το οποίο θα μελετηθεί από τον Εφέτη Ανακριτή, μαζί με τα άλλα τρία που έχουν εκδοθεί, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης