Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές - Οι κάτοικοι ζητούν αναδασώσεις και αποζημιώσεις

Ρόδος: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές - Οι κάτοικοι ζητούν αναδασώσεις και αποζημιώσεις
Κύρια αιτήματα των συγκετρωμένων αποτέλεσαν η επίσπευση των αναδασώσεων και η καταβολή αποζημιώσεων
Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης (1/8) στην πλατεία Δημαρχείου με τους κατοίκους να ζητούν την άμεση εκκίνηση των αναδασώσεων στα καμμένα καθώς και την επίσπευση της καταβολής αποζημιώσεων.
Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών, που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους αντίστοιχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής».

«Οι ίδιοι, όπως και ολόκληρος ο ροδιακός λαός, αξιώνουν επίσης να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις, να γίνει καταλογισμός των ευθυνών καθώς επίσης ένας νέος σχεδιασμός που θα θωρακίσει το νησί μας για παρόμοιες φωτιές και φυσικές καταστροφές» προσθέτει το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου και αργότερα κατευθύνθηκε με πορεία προς το Κέντρο της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης