Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Χίο… από τροχαίο – Σύλληψη του οδηγού, σε βάρος του 2 δικογραφίες

Πυρκαγιά στην Χίο… από τροχαίο – Σύλληψη του οδηγού, σε βάρος του 2 δικογραφίες
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, κάηκαν περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης
Σχετικά Άρθρα
(upd5) Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Χίο, όπου ήταν ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Το πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε  το απόγευμα της Κυριακής 30/7 μετά από τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση Κατάβασης - Διευχών και μάλιστα, εστάλησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μηνύματα από το 112 στους κατοίκους των χωριών προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.
Πλέον, έχει ελεγχθεί πλήρως η  φωτιά σε δασώδη έκταση στη βορειοδυτική Χίο, από την περιοχή της Κατάβασης και προς το Πιτυός.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Π. Μανδάλα, στα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε πλήρως και ελέγχθηκε μετά τις 11:00 της Δευτέρα 31/7 , με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βοήθησαν σημαντικά το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων που έδωσαν μάχη για πάνω από 14 ώρες μέσα σε δύσβατες περιοχές.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, κάηκαν περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιά από...τροχαίο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε από όχημα το οποίο νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή της Κατάβασης.
Το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τοιχίο και προκάλεσε την πυρκαγιά, η οποία πέρασε στην παρακείμενη χορτολιβαδική έκταση και επεκτάθηκε.

Σύλληψη του οδηγού

Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη 1/8, ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.
Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε , μετά από έλεγχο, ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών και συγκεκριμένα, μιας δικογραφίας από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μιας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.
Δόθηκε εντολή να κρατηθεί ο οδηγός και να συλληφθεί, έτσι ώστε την Τρίτη να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
xios1.JPG
Μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν περιοχές
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  δεν απειλείται κάποιος οικισμός και τα μηνύματα για την εκκένωση των οικισμών ήταν καθαρά προληπτικού χαρακτήρα.
112_5.JPG

Η πυρκαγιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο, καίγοντας πευκοδάσος.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου αυτές να μην περάσουν στο μεγάλο «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή «Γιαννάκι» του Πιτυούς.
xios2.JPG
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις 

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα,  5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.
Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα.
Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
πρ_22.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης