Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΑΣΑ: Κλήσεις με φωτογραφία για παραβάσεις οχημάτων σε λεωφορειολωρίδες – Έρχονται νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής

ΟΑΣΑ: Κλήσεις με φωτογραφία για παραβάσεις οχημάτων σε λεωφορειολωρίδες – Έρχονται νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής
Οι 12 θέσεις που θα τοποθετηθούν οι νέες ψηφιακές κάμερες
Κλήση με ...φωτογραφία θα λαμβάνουν μέσα στους επόμενους μήνες στα σπίτια τους οι παραβάτες σε λεωφορειολωρίδες της Αθήνας.
Το επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν 12 σύγχρονες ψηφιακές κάμερες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, προκειμένου για να βάλουν τάξη στις λεωφορειολωρίδες καταγράφοντας τις παραβάσεις οδηγών, οι οποίες θα εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, με την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.
Ήδη, ο ΟΑΣΑ βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας 12 νέων ψηφιακών καμερών παραβάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων, που θα συνοδεύονται και από ισάριθμους θαλάμους υποδοχής, σε συνέχεια υπογραφής σχετικής σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρία του χώρου. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 366.200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μάλιστα, για τη λειτουργία του συστήματος θα εγκατασταθούν δύο σταθμοί εργασίας σε αντίστοιχες Διευθύνσεις της Τροχαίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.
Η βεβαίωση και καταγραφή των παραβάσεων θα γίνεται με ραντάρ και ταυτόχρονη φωτογράφηση των οχημάτων.Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ - φωτογραφικής κάμερας) θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) και θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων.
Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, προκειμένου τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις.

Περί …φωτογραφίας

Το όχημα που παραβιάζει τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.
Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.
Στη φωτογραφία θα εμφανίζεται :
-η ταχύτητα κίνησης,
-το σημείο/λωρίδα της παράβασης,
-η κατεύθυνση,
-η ημερομηνία,
-η ώρα και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης.

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν

Οι 12 θέσεις που θα τοποθετηθούν οι νέες ψηφιακές κάμερες επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Τροχαία, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν, αφού βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους όπου υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές πινακίδες.
Συγκεκριμένα, οι νέες κάμερες θα εγκατασταθούν ως ακολούθως:
-στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
-στηΛεωφόρο Κηφισίας: 1 κάμερα
-στη Λεωφόρο Μεσογείων: 3 κάμερες
-στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης