Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φλόγες και η Ηλεία: Μήνυμα εκκένωσης στα τέσσερα μέτωπα - Προσαγωγή υπόπτου για τις πυρκαγιές

Στις φλόγες και η Ηλεία: Μήνυμα εκκένωσης στα τέσσερα μέτωπα - Προσαγωγή υπόπτου για τις πυρκαγιές
Νέα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία.
( Συνεχές upd)Αγριεύει το νέο μέτωπο πυρκαγιάς που άνοιξε στην Ηλεία, με αποτέλεσμα να αποσταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να προωθηθούν προς Αρχαία Ολυμπία.
Οι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας το μέτωπο φωτιάς ήταν κοντά στην περιοχή Καρούτες και ακολούθησαν οι περιοχές Στρέφι, Σμίλα και Φαναράς.

Πληροφορίες λίγο μετά τις 14:30 ανέφεραν ότι το ένα μέτωπο καίει στα 400 μέτρα από το χωριό Παλαιοβαρβάσαινα, ενώ το δεύτερο κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
Αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες.
Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς την Αρχαία Ολυμπία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Ένα τέταρτο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε κοντά στο χωριό Κολίρι, λίγο πριν τις 15:30.

Η ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών σε πολλαπλά σημεία στην Ηλεία, προβλημάτισαν έντονα τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι άφησαν σοβαρές υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην περιοχή.

Το μήνυμα του 112
001_1.jpg
Τα μέτωπα της φωτιάς ήταν τέσσερα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, με τα δύο εξ αυτών να είναι στα Παλαιοβαρβάσαινα, το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας (κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία) και ένα στον Πύργο.
Δόθηκε εντολή εκκένωσης 4 οικισμών.
Στο σημείο επιχειρούν πλέον 36 πυροσβέστες (από 21 που ήταν νωρίτερα), 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.
Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 38 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροπλάνα. Προσαγωγή υπόπτου

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, επιχείρησε να βάλει φωτιά σε περιοχή κοντά στο χωριό Μουριές, στην Ηλεία.
Η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο προσαχθείς ανακρίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στο μπαράζ των πυρκαγιών που ξέσπασαν το Σάββατο (29/7/2023) στην περιοχή της Ηλείας.

Πυρκαγιά και στην Κορινθία


Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαψό Κορινθίας το Σάββατο (29/7/2023)
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και Εθελοντικές Ομάδες.
Από αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης