Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία
'Ανοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr να ενημερωθούν για τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο σε σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, θα ενημερωθούν να μάθουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν εισαχθεί και μέσω γραπτού μηνύματος (sms).
Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.

Κυριάκος Πιερρακάκης (υπ. Παιδείας) : Δεν κρίνονται όλα σήμερα

Σε μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους είπε «τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας, μπορεί και να μην είναι αυτά που περιμένατε».
Δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε:
«Μια ευχή: Τα αποτελέσματα να αποτελέσουν, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά, την αρχή μιας διαδρομής που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».

Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα

«Συγχαρητήρια σε όλες και όλους σας γιατί κάνατε μια προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Φυσικά, δεν θα είναι η τελευταία μάχη που δίνετε. Άλλωστε, το μέτρο της επιτυχίας ενός ανθρώπου είναι τα διδάγματα που βγάζει από όλες τις μάχες που δίνει», αναφέρει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε μήνυμά του μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και προσθέτει:
«Έτσι λοιπόν, είτε πείτε "πάμε γι' άλλα" είτε πείτε "πάμε ξανά" είτε πείτε "πάμε μπροστά", το βασικό είναι να πείτε "πάμε μαζί". Όλοι σας, οι πολλοί, με τα θέλω σας και τους στόχους σας που θέλουν αγώνα για να γίνουν πραγματικότητα.
Και σε αυτήν την όμορφη υπόθεση θα βρείτε δίπλα σας τους κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, στους χώρους κατάρτισης, στην εργασία. Για να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο: Σύγχρονους όρους μόρφωσης, εργασίας και ζωής, όπου και να βρισκόμαστε. Γιατί, τελικά και σίγουρα, το θέμα είναι να αγωνίζεσαι, να ψάχνεις, να βρίσκεις και να μην παραιτείσαι».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης