Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Μέσα σε 10 μέρες ξέσπασαν 594 πυρκαγιές στην Ελλάδα – Ζούμε πολύ επικίνδυνες μέρες

Κικίλιας: Μέσα σε 10 μέρες ξέσπασαν 594 πυρκαγιές στην Ελλάδα –  Ζούμε πολύ επικίνδυνες μέρες
«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, παρά την πίεση και την ασύλληπτη ανθρώπινη κούραση συνεχίζουν να επιχειρούν», τόνισε ο κ. Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
«Μέσα σε 10 ημέρες στην Ελλάδα, ξέσπασαν 594 πυρκαγιές, κάτω από ακρότατες συνθήκες καύσωνα και παράλληλα ισχυρών ανέμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και προσέθεσε ότι «ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού στη χώρα μας όπως και σε 9 ακόμη χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται εξίσου σκληρά».
Παράλληλα τόνισε ότι «όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, παρά την πίεση και την ασύλληπτη ανθρώπινη κούραση συνεχίζουν να επιχειρούν» και προσέθεσε ότι «δίνουν ασταμάτητα μάχες στα δεκάδες μέτωπα δασικών πυρκαγιών».
Επίσης υπογράμμισε ότι «οι φωτιές που κατακαίνε κάθε χρόνο τα δάση και τα σπίτια, δεν ξεκινούν μόνες τους».
«Ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού στη χώρα μας όπως και σε 9 ακόμη χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται εξίσου σκληρά.
Κάτω από ακρότατες συνθήκες καύσωνα και παράλληλα ισχυρών ανέμων, μέσα σε 10 ημέρες στην Ελλάδα, ξέσπασαν 594 πυρκαγιές.
Μόνο σήμερα (26/7) είχαμε 61 νέες εστίες με τις πιο επικίνδυνες ως προς την πιθανή εξέλιξη τους, αυτές που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα στο Βελεστίνο Μαγνησίας και στο Κάστρο Φθιώτιδας. Και για τις 2 περιοχές εστάλη μήνυμα για εκκένωση οικισμών 112 .
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών και οι σφοδροί άνεμοι στις περιοχές αυτές έχουν δημιουργήσει μέτωπα πολλών χιλιομέτρων.
Από αυτές τις 594 πυρκαγιές του δεκαήμερου, οι 571 κατασβέστηκαν πριν πάρουν διαστάσεις. 5 πυρκαγιές έλαβαν μεγάλη έκταση στα Δερβενοχώρια, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, το Λουτράκι, τον Κουβαρά καθώς και στο Αίγιο, την Κάρυστο, τη Λακωνία, τη Βοιωτία», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης