Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Εξηγήσεις ζήτησε από την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο η αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Εξηγήσεις ζήτησε από την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο η αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου
Για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την εισαγγελέα
Εξηγήσεις για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει από τις 18 Ιουλίου τη Ρόδο, κλήθηκαν χθες να δώσουν στην Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νικήτας Βενιός και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, Κατερίνα Μπαλατσούκα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Αντεισαγγελέας Εφετών ζήτησε στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες.
Για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κυρία εισαγγελέα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμα του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεση της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και τις αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων, μορφολογίας κ.α.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, έγινε αναφορά αναλυτικά στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα στην προσπάθεια κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και στο θέμα των αντιπυρικών ζωνών. Αν δηλαδή υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, αν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα δασοπροστασίας κ.α. Πάντως αυτό που επισημάνθηκε μεταξύ άλλων - σύμφωνα με πληροφορίες- από πλευράς δασικής υπηρεσίας είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε περιοχές του νησιού, ενώ ανάλογες ενέργειες έγιναν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης