Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κέρκυρα: Καλύτερη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, ανησυχία για τον αέρα

Κέρκυρα: Καλύτερη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, ανησυχία για τον αέρα
Ίσως η πιο ανησυχητική περίπτωση να είναι αυτή της Ημερολιάς
Βελτιωμένη δείχνει η κατάσταση με τις φωτιές στη βορειανατολική Κέρκυρα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το corfupress.gr.
Η ανησυχία υπάρχει για το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε προβλέπονται άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 5 Μποφόρ.

Λούτσες

Οι Λούτσες πέρασαν μία ήσυχη νύχτα καθώς παρά τις φλόγες που εξακολουθούσαν και σιγοέκαιγαν μεμονωμένα δέντρα και τα διάσπαρτα “καντηλάκια”, δεν υπήρχε κίνδυνος με τις συνθήκες που επικρατούσαν να επεκταθεί η φωτιά.
Μετά από μία αναζωπύρωση στην κορυφή του βουνού πάνω από τον Άγιο Μαρτίνο και το Λαύκι, η κινητοποίηση πυροσβεστικής, εθελοντών και πολιτικής προστασίας αλλά και η πτώση των ανέμων απομάκρυναν τον κίνδυνο οι φλόγες να κατέβουν στα δύο χωριά.
Στην Παλιά Περίθεια η φωτιά εξακολουθεί και κατακαίει πυκνή δασική έκταση στη χαράδρα μπροστά από το ιστορικό χωριό, χωρίς όμως να κινδυνεύουν σπίτια.

Ημερολιά

Ίσως η πιο ανησυχητική περίπτωση να είναι αυτή της Ημερολιάς, αν και το μέτωπο πάνω από τα σπίτια της συνοικίας είχε αντιμετωπιστεί, οι φλόγες όλη νύχτα ήταν έντονες πίσω από το βουνό και από την δεξιά πλευρά της χαράδρας που χωρίζει την ημερομηνία από την περιοχή του Αη Γιώργη.
Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής έκαναν μεγάλες προσπάθειες όλη τη νύχτα ούτως ώστε αφενός να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και αναχώματα, αφετέρου να προετοιμάσουν τις βίλες της περιοχής με πιεστικά μηχανήματα και γεννήτριες ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν τα πράγματα χειροτέρευαν το νερό από δεξαμενές και πισίνες για την κατάσβεσή της φλόγας.
Αυτό ήταν άλλωστε και το σημείο πού με το ξημέρωμα οι πρώτες ελλείψεις από ελικόπτερο έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή και ήταν συνεχείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης