Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Θεσσαλονίκη: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Το Συντονιστικό Όργανο αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου, στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου και στην περιοχή Λάναρι της Θέρμης, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, καθώς αύριο, Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη είναι στην κατηγορία 5 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η κ. Πατουλίδου επισημαίνει σε ανάρτησή της ότι «Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη» και προσθέτει ότι «Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Δασαρχείο,Υγειονομικές Υπηρεσίες, τμήματα Πολιτικής προστασίας των Δήμων και οι εθελοντές είναι σε ετοιμότητα».
Επιπλέον, κάνει έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών να γίνουν αρωγοί «της υπεράνθρωπης προσπάθειας αυτών που ρίχνονται στη φωτιά» τηρώντας τις οδηγίες τους και σεβόμενοι τους κανονισμούς και τις απαγορεύσεις.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στεργιάδης, το Συντονιστικό Όργανο αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου, στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου και στην περιοχή Λάναρι της Θέρμης, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Στα σημεία θα περιπολούν εθελοντές, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας του Δασαρχείου και του στρατού, αν χρειαστεί και ο κ. Στεργιάδης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να σεβαστούν τις απαγορεύσεις.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα να συνδράμει με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης