Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται στην Εύβοια - Είχε ξαναπέσει Canadair που επιχειρούσε σε φωτιά, ξανά τέλη Ιουλίου

Η τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται στην Εύβοια - Είχε ξαναπέσει Canadair που επιχειρούσε σε φωτιά, ξανά τέλη Ιουλίου
Η τραγική ιστορία το 2007
Εύβοια είναι μία περιοχή που έχει δυστυχώς υποστεί πάμπολλες καταστροφές από τις πυρκαγιές με πρώτη και κυριότερη την ολοσχερή καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του νησιού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.
Τότε ήταν που συνολικά στη χώρα κάηκαν 1.300.000 στρέμματα εκ των οποίων περισσότερα από μισό εκατομμύριο στρέμματα βρίσκονταν στην Εύβοια.
Δύο χρόνια μετά η Εύβοια βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο με μία μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αυτή τη φορά στην Κάρυστο.
Ένα Canadair τύπου CL 215 που επιχειρούσε για την κατάσβεση μίας μεγάλη φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην Κάρυστο Ευβοίας συνετρίβη με την τύχη των δύο πιλότων να είναι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές άγνωστη. Αυτή δεν ήταν όμως η μόνη φορά κατά την οποία ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνετρίβη στην περιοχή.

Ιστορία που έχει δυστυχώς επαναληφθεί

Χρειάζεται να πάμε πίσω στο 2007 και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου. Τότε και πάλι ένα Canadair επιχειρούσε κοντά στον οικισμό Δήλεσο στην προσπάθεια να προχωρήσει σε κατάσβεση μίας πολύ μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα Στύρα Ευβοίας.
Στο συγκεκριμένο Canadair βρίσκονταν δύο πιλότοι που ανήκαν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά, το αεροσκάφος τύπου CL-415 κατέπεσε στην περιοχή στις 15:46.
Σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκουμε σε ρεπορτάζ της εποχής, το Canadair πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση προκειμένου να κάνει ρίψη νερού. Στη συνέχεια, ο πιλότος προσπάθησε να δώσει ύψος αλλά δυστυχώς το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Η τραγική κατάληξη

Στο σημείο της πτώσης έσπευσαν άμεσα δυνάμεις των ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής κάνοντας έρευνα και διάσωση. Δυστυχώς, λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε η πραγματική έκταση της τραγωδίας.
Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν η ζωή τους. Ήταν ο σμηναγός Δ. Στοϊλίδης, 34 ετών και πατέρας δύο αγοριών και ο υποσμηναγός Ι. Χατζούδης, 27 ετών και αφιέρωσαν τη ζωή της στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης