Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: 63 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Πολλαπλές αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια

Πυροσβεστική: 63 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Πολλαπλές αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια
Σχετικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Δερβενάκι Αχαΐας τονίζεται ότι έχουν εκδηλωθεί πολλαπλές αναζωπυρώσεις
Εξηντατρείς δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, αναφέρεται σε ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενώ σχετικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Δερβενάκι Αχαΐας τονίζεται ότι έχουν εκδηλωθεί πολλαπλές αναζωπυρώσεις.
Αναφορικά με την πυρκαγιά της Ρόδου, σημειώνεται ότι οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, αντιμετωπίζουν πολλές αναζωπυρώσεις κυρίως στην ανατολική πλευρά του νησιού, οι οποίες κατά τις μεσημεριανές ώρες έλαβαν διαστάσεις.
Γι' αυτό το λόγο ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γεννάδι, Βατί, Μάσαρη, Μαλώνας και Κάλαθο με μήνυμα από το 112, ώστε να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση.
Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κυριότερες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Για την φωτιά που μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι εκδηλώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό και γι' αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση.
Αναζωπυρώσεις υπήρξαν και στο Δερβενάκι Αχαΐας οι οποίες όμως, όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.
Παράλληλα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αγία Τριάδα Θήβας και στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών Ευβοίας.
Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για δύο περιφέρειες της χώρας αύριο
Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, προβλέπεται:
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

•Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

•Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)



Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω)

•Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)

•Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

•Περιφέρεια Πελοποννήσου

•Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

•Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος



Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/6crec3vt

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για αύριο Τρίτη 25-7-2023προβλέπεται νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/3k2nsxat
Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης