Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βίντεο - σοκ: Τζαμαρία έγινε θρύψαλα από τη ζέστη που έφερε ο καύσωνας

Βίντεο - σοκ: Τζαμαρία έγινε θρύψαλα από τη ζέστη που έφερε ο καύσωνας
Η εξήγηση του σπάνιου συμβάντος μπορεί να δοθεί μόνο από την επιστήμη της φυσικής και πιθανότατα από τη δημιουργία μερικού κενού στην εσωτερική πλευρά του καταστήματος, ερμηνευμένο σε περιοχή με μικρότερη πίεση από ότι έξω από αυτή

Η χώρα «ψήνεται» από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχει φέρει ο καύσωνας και στη Λαμία η τζαμαρία ενός καταστήματος έγινε κομμάτια μέσα σε δευτερόλεπτα, γιατί κατέρρευσε εξαιτίας της ζέστης.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας (24/7) στην οδό Ροζάκη Αγγελή στη Λαμία και πρόκειται για κεντρική θύρα καταστήματος που είναι άδειο, αναφέρει το lamiareport.gr.
Η εξήγηση του σπάνιου συμβάντος μπορεί να δοθεί μόνο από την επιστήμη της φυσικής και πιθανότατα από τη δημιουργία μερικού κενού στην εσωτερική πλευρά του καταστήματος, ερμηνευμένο σε περιοχή με μικρότερη πίεση από ότι έξω από αυτή.

Για αυτό φαίνεται σαν μια βεντούζα να τραβά το τζάμι προς τα μέσα (γνωστό ως φαινόμενο Bernoulli) όπου εκεί η ταχεία ροή του αέρα συνοδεύθηκε και από μείωση της πίεσής του.
Συγχρόνως έχουμε και το φαινόμενο της οδηγούμενης κοιλότητας, σύμφωνα με το οποίο ένα σύνολο σταθερών στροβίλων δημιουργείται καθώς αέρας σπρώχνεται συνεχώς μέσα σε μια κοιλότητα.

www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης