Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας - Ένας νεκρός, ψάχνουν 3 ανθρώπους στα συντρίμμια - Τι απαντά η Άβαξ

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας - Ένας νεκρός, ψάχνουν 3 ανθρώπους στα συντρίμμια - Τι απαντά η Άβαξ
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια, χωρίς αποτέλεσμα ακόμη - Απεργία για τη Δευτέρα 24/7 προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας
Σχετικά Άρθρα
(upd2)Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του έργου και τρεις ειριστές, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 23/07, όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στα Μποζαΐτικα, στην είσοδο της πόλης, στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.
Στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το δυστύχημα.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους καθώς και δυνάμεις από 1η και 5η ΕΜΑΚ.
Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πύργο) καθώς και στην οδό Διοδώρου στην Πάτρα, λόγω της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται ως αυτή την ώρα, καθώς κάτω από τα συντρίμμια σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους παριστάμενους βρίσκονται τουλάχιστον 3 ακόμη άτομα.
Η αστυνομία είχε διακόψει επί ώρες την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πύργο) καθώς και στην οδό Διοδώρου στην Πάτρα, λόγω της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας.
Αργά το βράδυ στις 11 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στη μεγάλη περιμετρική, όχι όμως και στην οδό Διοδώρου που παρέμεινε κλειστή.
Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.
Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Κλειστή η γέφυρα από τις 20 Ιουλίου

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Εταιρεία και κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις

Εταιρεία και κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την τραγική κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο.
«Η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα παραδέχεται με ανακοίνωσή της ότι σήμερα, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, πραγματοποιούνταν εργασίες κατεδάφισης.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:
Γιατί εκτελούνταν εργασίες σήμερα υπό ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα;
Ποια ήταν ακριβώς τα μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί;
Γνώριζε η κυβέρνηση για την επικινδυνότητα της κατάστασης και σε τι ενέργειες είχε προβεί;
Τόσο η εταιρεία όσο και η κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις για ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ υπάρχουν τραυματίες και εγκλωβισμένοι.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς του θανόντος, την συμπαράστασή μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και την ελπίδα μας για την διάσωση των εγκλωβισμένων.
Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
Τέλος, είναι τουλάχιστον θλιβερή η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ να επιρρίψει τις ευθύνες της τραγωδίας στα θύματά της».

Τι απαντά η Άβαξ

Ανακοίνωση για την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας εξέδωσε η κατασκευαστική εταιρεία Άβαξ.
«Η Άβαξ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα)», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.
H εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.
Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με κρατική ευθύνη

Απεργία για τη Δευτέρα 24/7 προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, «ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα»
Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας σε ανακοίνωσή του «το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες».
Και συνεχίζει:
«Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας.
Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης