Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που είχε εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην Αττική

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που είχε εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην Αττική
Κατασχέθηκαν πάνω από 275 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης
Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα σε περιοχή της Αττικής.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σήμερα το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και συνοδών αστυνομικών σκύλων, κατά την οποία συνελήφθησαν εφτά 7 μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και είχαν εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην περιοχή της Αττικής.
Στην έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στην βίλα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήρης και ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από ειδικό εξοπλισμό (για την φύτευση, ανάπτυξη, συγκομιδή, διαχωρισμό, αποφύλωση και αποξήρανση τους), ενώ διαπιστώθηκε ότι σε αυτή καλλιεργούνταν 343 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη βίλα και στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

* 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

* 900 ml χασισέλαιο,

* 2,93 γραμμάρια κοκαΐνης,

* 39.468 ευρώ και 3 χρυσές λίρες Αγγλίας,

* ρολόι χειρός,

* 5 οχήματα,

* πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα απέφεραν στην εγκληματική οργάνωση χρηματικό όφελος από 1.026.000 έως 2.185.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης