Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών - Επί τόπου ο Αρχηγός ΓΕΣ

Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών - Επί τόπου ο Αρχηγός ΓΕΣ
Ο υπαξιωματικός είναι ΕΠΟΠ με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, αφού Υπαξιωματικός που υπηρετεί στην μονάδα άνοιξε πυρ με αβολίδοτα και προκάλεσε σοβαρή αναταραχή εντός της μονάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ προκαλώντας πανικό και συγκεκριμένα, φέρεται να πυροβόλησε με πραγματική σφαίρα στα λάστιχα του αυτοκινήτου του διοικητή, ενώ στη συνέχεια πέταξε και 2 καπνογόνα μέσα στο διοικητήριο.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ κρατούσε όμηρο τον διοικητή του, λόγω δυσαρέσκειας για κάποια ποινή που του επιβλήθηκε.
Ο ίδιος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, ωστόσο ψύχραιμα στελέχη της μονάδας αντιλήφθηκαν άμεσα την επικινδυνότητα της κατάστασης και φρόντισαν να απομακρύνουν με ασφάλεια τον διοικητή.
Στη συνέχεια επενέβη η Στρατονομία και ο άνδρας συνελήφθη.
Αναφέρεται πως είναι ΕΠΟΠ με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχουν φτάσει στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, η οποία υπάγεται υπό την αρμοδιότητα του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

ΓΕΕΘΑ: Λήξαν το συμβάν

«Το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι λήξαν.
Στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία. Τα αίτια του επεισοδίου διερευνώνται αρμοδίως σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» ανέφεραν πηγές του ΓΕΕΘΑ σχετικά με το επεισόδιο που προκλήθηκε από επαγγελματία οπλίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης