Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε δυτ. Αττική, Λουτράκι, Ρόδο - Το Ισραήλ στέλνει 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Πύρινα μέτωπα σε δυτ. Αττική, Λουτράκι, Ρόδο - Το Ισραήλ στέλνει 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα
Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ και η Αστυνομία του Ισραήλ θα στείλουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα αύριο (Πέμπτη) για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Τα αεροπλάνα αναμένεται να απογειωθούν αύριο μαζί με τους επαγγελματίες και τον συνοδευτικό εξοπλισμό.
Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα ξεκινήσουν με την άφιξη των πληρωμάτων στην Ελλάδα το αργότερο έως τις 14:00 με εκτιμώμενη ημερομηνία επιστροφής την ερχόμενη Κυριακή.
Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Η βοήθεια που παρέχεται από το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, πολλών ετών.
Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir ανέφερε: "Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων."
Συνεργάστηκαν στην επιχειρήση βοήθειας: το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, η Αεροπορική Μονάδα της Αστυνομίας του Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Πρεσβεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης