Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η νεότερη έκτακτη ενημέρωση του Εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής (18.35 - 18/7) - Συγκεντρωτική εικόνα από τις πυρκαγιές

Η νεότερη έκτακτη ενημέρωση του Εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής (18.35 - 18/7) - Συγκεντρωτική εικόνα από τις πυρκαγιές
Νεότερη έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα 18 Ιουλίου 2023 στις 18:35, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης
Αναλυτικά η ενημέρωση που πραγματοποίησε εκτάκτως σήμερα (18/7) το απόγευμα ο Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος:
«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

47 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Η δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου δεν έχει ελεγχθεί ακόμη.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα και χρειάστηκε να επιχειρήσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και έχουν πλέον ελεγχθεί, ήταν:

-στην Ηρακλειά Ηλείας,
-δύο ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Δαφνί Αττικής, η μία πλησίον του οικισμού Αφαία και η δεύτερη πλησίον της λεωφόρου Αθηνών,
-στην Καλλονή Λέσβου
-στη Γαλήνη Λάρισας σε υπολείμματα καλλιεργειών και
-στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας και
-στο Σέσκλο Μαγνησίας

Στις περισσότερες πυρκαγιές παρέχουν συνδρομή, πολλοί συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας.
Στο αίτημα της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Γαλλία και η Ιταλία που θα διαθέσουν 4 αεροσκάφη τα οποία και αναμένουμε στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες και οι άνεμοι θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.
Συνεπώς, για αύριο Τετάρτη, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης