Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά στη Μάνδρα: «Δεν υπάρχει αεροπλάνο ούτε πυροσβέστης, μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» καταγγέλλει κάτοικος

Φωτιά στη Μάνδρα: «Δεν υπάρχει αεροπλάνο ούτε πυροσβέστης, μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» καταγγέλλει κάτοικος
«Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη», τόνισε η κάτοικος λέγοντας στη συνέχεια ότι αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο για να κάνει την καταγγελία
Στιγμές αγωνίας και αγανάκτησης ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας καθώς βλέπουν το μέτωπο της φωτιάς να πλησιάζει τα σπίτια τους. Μία κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο Open TV είπε ότι οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα και υποστήριξε ότι «μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού». «Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης, μας έχουν κλείσει τον δρόμο, δεν έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας. Οι άνδρες μας περάσανε κρυφά και πήγαν κάτω και κόβουνε να ανοίξουν αντιπυρική. Δεν υπάρχει ένας πυροσβέστης, σας ορκίζομαι στα παιδιά μου. Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη», τόνισε λέγοντας στη συνέχεια ότι αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο για να κάνει την καταγγελία.
«Το σπίτι μου είναι ανάμεσα σε Μάνδρα και Οινόη, στο Παλαιοχώρι. Σε μας δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης. Ήρθε ένα μήνυμα του 112 να κλείσουμε τα παράθυρα. Και οι φλόγες φτάσανε 100 μέτρα από το σπίτι μας. Δεν ήρθε ούτε ένα περιπολικό να πει ‘’εκκενώστε’’. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι στον οικισμό, που είναι ακόμα εκεί γιατί δεν μπορούν να φύγουν», καταγγέλλει η γυναίκα.
«Τον οικισμό τον εγκαταλείψαμε και πήγαμε 200 μέτρα από την απέναντι πλευρά και απλά βλέπουμε την καταστροφή». Στο εάν η φωτιά έφτασε στο σπίτι της, η ίδια απάντησε πως «είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μας η φωτιά». «Έχουμε ζωάκια. Δεν μπορέσαμε να τα μεταφέρουμε. Τα αφήσαμε πίσω» συνέχισε κλαίγοντας η γυναίκα και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και ηλικιωμένοι, ούτε αυτούς μπορέσαμε να τους πάρουμε. Δε γνωρίζω τι έχει γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα χρόνου η φωτιά να φτάσει στα σπίτια μας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης