Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνάντηση Europol με Λιμενικό για τους διακινητές

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνάντηση Europol με Λιμενικό για τους διακινητές
Συνάντηση Europol – Λιμενικού
Σχετικά Άρθρα
Στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και της Europol βρέθηκαν οι έρευνες των Aρχών που οδήγησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων διακινητών ως υπεύθυνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν ο Επικεφαλής του European Migrant Smuggling Center / Jot Mare Team Marius Roman, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρύφωνας Κοντιζάς, καθώς επίσης και στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας που είχαν η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, η Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και η EUROPOL, ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των ερευνών που διεξάγονται με σκοπό την εξάρθρωση των διεθνών εγκληματικών δικτύων διακίνησης.
Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την Europol και ο προσδιορισμός των υπόλοιπων δράσεων, με στόχο τη διερεύνηση εμπλοκής άλλων ατόμων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος διακίνησης των μεταναστών του περιστατικού που έλαβε χώρα στην Πύλο καθώς και άλλων υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης