Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κουβαράς: Ο καπνός από την πυρκαγιά μεταφέρθηκε κατά 200χλμ.

Κουβαράς: Ο καπνός από την πυρκαγιά μεταφέρθηκε κατά 200χλμ.
Την απίστευτη ταχύτητα με την οποία μεταφέρθηκε το πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής κατέγραψε το meteo.gr
Η μεγάλη πυρκαγιά σε Κουβαρά, που έφτασε ως την περιοχή της Αναβύσσου και του Λαγονησίου κινήθηκε με μεγάλες ταχύτητες, με τους καπνούς να μετακινούνται έως και 200χλμ από την αρχική εστία της φωτιάς.
Σε σχετικές δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε ψηφιακά και δημοσίευσε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Αστεροσκοπείου Αθηνών η φωτιά φαίνεται να μεταφέρεται από ανέμους Βορειοανατολικής κατεύθυνσης έως και 200 χλμ φθά202307171645_attica_fire.pngνοντας ως και πάνω από τη θάλασσα των Κυθήρων.

Εξασθένιση των ανέμων αργά το απόγευμα

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr η ένταση των ανέμων που επηρεάζουν τα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής και της Κορινθίας πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω.
Αυτή την στιγμή η ένταση των ανέμων προσεγγίζει τα 4 ή 5 μποφόρ με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h.
Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα 18:00 - 21:00 προβλέπεται περαιτέρω μείωση της έντασης των ανέμων από το το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του meteo.gr.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική οι μέγιστες ριπές δε θα ξεπεράσουν τα 60km/h ενώ αρκετά πιο εξασθενιμένες θα είναι στην Κορινθία, το Λουτράκι, και της Βοιωτία στο Καπαρέλλι, όπως αποτυπώνει χαρακτηριστικά και ο προγνωστικός χάρτης του Αστεροσκοπείου.
σψασσσαψαψψσα.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης