Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελίες σοκ για αρχιμανδρίτη: Οι αμύθητες δωρεές που κατέληγαν σε μοντέλα και πάρτι -Υπήρχε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης;

Καταγγελίες σοκ για αρχιμανδρίτη: Οι αμύθητες δωρεές που κατέληγαν σε μοντέλα και πάρτι -Υπήρχε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης;
Οι πληροφορίες θέλουν τα έσοδα της συγκεκριμένης εκκλησίας να είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα από γάμους και βαφτίσεις επιφανών Θεσσαλονικέων, αλλά και από δωρεές πιστών, μεταξύ των οποίων γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης
Στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως έχει μπει ο ιερός ναός Μεθοδίου και Κυρίλλου στη Θεσσαλονίκη, μετά από δύο καταγγελίες για υφαρπαγή αμύθητων ποσών από δωρεές, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με επίκεντρο έναν αρχιμανδρίτη.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι πληροφορίες θέλουν τα έσοδα της συγκεκριμένης εκκλησίας να είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα από γάμους και βαφτίσεις επιφανών Θεσσαλονικέων, αλλά και από δωρεές πιστών, μεταξύ των οποίων γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης.
Κατά τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες από αυτούς που εισέφεραν σοβαρά χρηματικά ποσά κατ’ επανάληψη σε έναν αρχιμανδρίτη, προκειμένου να τον στηρίξουν για να γίνει "σύντομα" μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όπως τους έλεγε, κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα εξαπάτησης. Ακολούθησε έρευνα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα χρήματα που προσφέρθηκαν, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ατόμων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση, ζήτησαν τη συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο εν λόγω αξιωματούχος της εκκλησίας, ένας αρχιμανδρίτης, ο οποίος φέρεται ότι διακινούσε τα ποσά των δωρεών σε δραστηριότητες που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με την ιεροσύνη.
Η "εγκληματική δραστηριότητα" φαίνεται να ξεκινάει το 2018. Τα χρήματα, όπως τονίζουν πηγές της εφημερίδας προσφέρονταν μεν από τους καλόπιστους επιχειρηματίες για τη "στήριξη" και ανέλιξη του αρχιμανδρίτη στον μητροπολιτικό θώκο, όμως κατέληγαν στο στενό του περιβάλλον, σ’ ένα δεύτερο πρόσωπο εμπιστοσύνης του, κάποιον άνεργο, όπως περιγράφεται, που φέρεται να διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να διάγει πολυτελή βίο, αν και στην Εφορία χρωστάει 400 χιλιάδες.
Μέσα στις δαπάνες που εντοπίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται συχνά-πυκνά "καλλιτεχνικές δραστηριότητες" οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με χορωδίες και εκκλησιαστική μουσική. Αντιθέτως, σχετίζονται με μοντέλα, μανεκέν, νεαρά κορίτσια και αγόρια που συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφήσεις και "φανταχτερά" πάρτι, ανάμεσα στα οποία κάποια εκτιμάται πως βρίσκονται και ανήλικα παιδιά.
Η έρευνα της Αρχής κράτησε αρκετούς μήνες κι επιστράφηκε στην Αστυνομία πριν από μερικές ημέρες για τα περαιτέρω, αφού, όπως φαίνεται, θα πάρει τον δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης