Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας - Εκκενώσεις οικισμών, κατασκηνώσεων - Κλειστή η Εθνική Οδός

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας - Εκκενώσεις οικισμών, κατασκηνώσεων - Κλειστή η Εθνική Οδός
Κλείνει η Εθνική οδός από τους Αγίους Θεοδώρους έως τον κόμβο της Επιδαύρου
(Συνεχές upd) Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7/2023) στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλλιθέα. Μάλιστα, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται οι περιοχές Άγιος Χαράλαμπος, Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στις περιοχές.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Επείγουσα ειδοποίηση Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας 17-07-2023 15:55 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος Κορινθίας, εκκενώστε προς Λουτράκι Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Civil Protection Greece 17-07-2023 15:55. Wildfire in Kallithea of Corinthos. If you are in the areas of Agios Charalabos of Corinthos evacuate now to Loutraki. Follow the Authorities instructions by the"
Ειδικότερα, τα παιδιά από την κατασκήνωση sport camp μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος.
Στο σημείο βρίσκονται 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Κλείνει η Εθνική οδός από τους Αγίους Θεοδώρους έως τον κόμβο της Επιδαύρου.
Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου, προχωρά η Τροχαία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Έκκληση για ορθολογική χρήση νερού

Η έκτακτη διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγο στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.
Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας όπως περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω έκτακτης ανάγκης.

Εκκενώνεται το γηροκομείο «Ελπίς»

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.
Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο Λουτράκι καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές για τις οποίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Τουλάχιστον μία κατοικία καίγεται.
Λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου από το κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Προς Καλαμάκι η φωτιά - Εκκενώνονται Καλαμάκι, Ισθμία, Πάραδεισος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων στρέφει την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια, ενώ εκκενώθηκε η περιοχή 'Αγιος Κωνσταντίνος και σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με την τελευταία ειδοποίηση του 112 εκκενώνονται και οι οικισμοί Ισθμία και Παράδεισος προς την Κόρινθο.  

 

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: Πολύ μεγάλο μέτωπο 

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.
Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κιάτο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, λίγο πριν από τις 18:00, με εντολή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς το Κιάτο.
Λόγω της τροποποίησης των δρομολογίων, η αμαξοστοιχία 1322 (Πειραιάς – Κιάτο) με ώρα αναχώρησης 16:15, διακόπτει το δρομολόγιο στους Αγίους Θεοδώρους και επιστρέφει στα Άνω Λιόσια.
Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία και στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης