Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική - Είχαν αρπάξει 150.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική - Είχαν αρπάξει 150.000 ευρώ
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμών σε ΑΤΜ στην Αττική προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια, όπου και συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.
Στις ληστείες τους οι συλληφθέντες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών.
Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Σε έρευνα των Αρχών στα σπίτια τους εντοπίστηκαν:

  • 8 χάπια
  • 3 αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα
  • Ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 35 φυσίγγια
  • είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας
  • χρηματικό ποσό 11.250 ευρώ

Οι συγκεκριμένοι δράστες συμμετείχαν σε ληστεία στα Σεπόλια (15-3-2023), όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 150.000 ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ATM.
Οι δράστες έχουν οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης