Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέλαση καύσωνα - Meteo: 8,2 εκατ. Έλληνες θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου

Επέλαση καύσωνα - Meteo: 8,2 εκατ. Έλληνες θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου
Περίπου 620 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν σήμερα Πέμπτη 13/7 θερμοκρασίες άνω των 39 °C.
Για ένα τριήμερο φωτιά με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις τους.
Επιπλέον, γίνεται λόγος και για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς θα επικρατήσουν, δυσμενείς συνθήκες κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη 13/07, με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.
Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, ενώ περίπου 620 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C.
11_16.jpg
Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν τους μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.
Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
12_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης