Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απολύθηκε η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη από την «Αυγή» και ξέσπασε σφοδρή κόντρα - Τι καταγγέλλει

Απολύθηκε η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη από την «Αυγή» και ξέσπασε σφοδρή κόντρα - Τι καταγγέλλει
Η "ΑΥΓΗ", σε άρθρο με τίτλο "Συκοφαντία διαρκείας και μια οφειλόμενη απάντηση", επιχειρεί να απαντήσει στα όσα καταγγέλλει η δημοσιογράφος, μιλώντας για "διαστρεβλωμένο" ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη
Απολύθηκε χθες 11/7 από την εφημερίδα Αυγή η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, δημοσιογράφος που κάλυπτε θέματα της αυτοδιοίκησης.
Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της ίδιας της ρεπόρτερ στο Facebook, μέσω της οποίας έκανε λόγο για "ημέρα πένθους" μετά από δέκα χρόνια στο συγκεκριμένο έντυπο. Η δημοσιογράφος δεν αποκάλυψε τον λόγο που επικαλέστηκε η διεύθυνση της εφημερίδας για την απόλυσή της, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε να της ευχηθεί διαδικτυακά να προχωρήσει σύντομα στο επόμενο επαγγελματικό της βήμα.
Με την ανακοίνωση της απόλυσής μου από την Διεύθυνση της ΑΥΓΗΣ, σήμερα το πρωί, ώρα 9.34, ήρθε ως μήνυμα συμπαράστασης μια απροσδόκητη ανάρτηση στο f/b από τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρο Κυρίζογλου, που την παραθέτω. Μόλις την είδα τον κάλεσα τηλεφωνικώς να του πω πως με συγκινεί αυτό που έκανε και αυτός με ρώτησε: "Και τι θα κάνουμε χωρίς εσένα, άμα σταματήσεις να γράφεις;". Και του ανταπάντησα: "Εγώ την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ την ΑΓΑΠΑΩ και τους ανθρώπους της τους νοιώθω ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μου".
Για εμένα σήμερα είναι μέρα πένθους. Κι ενώ κυλούσε ο χρόνος, το facebook μου εμφάνισε μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες, που την είχε τραβήξει ο Agelos Kalodoukas και μου την είχε στείλει σαν σήμερα το 2018! Δεν ξέρω τι πρέπει να νοιώσω σήμερα, που πεθαίνει ένα κομμάτι της ζωής μου. Δέκα γεμάτα χρόνια στην ΑΥΓΗ, δεν το λές και λίγο... Εγώ την ΑΥΓΗ την ερωτεύτηκα και την παντρεύτηκα! Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες... Σας ευχαριστώ όλους για το γνήσιο ενδιαφέρον σας.

Η απάντηση της εδημερίδας 

Η "ΑΥΓΗ", σε χθεσινό της άρθρο με τίτλο "Συκοφαντία διαρκείας και μια οφειλόμενη απάντηση", επιχειρεί να απαντήσει στα όσα καταγγέλλει η δημοσιογράφος, μιλώντας για "διαστρεβλωμένο" ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη.
Μάλιστα, τονίζεται μεταξύ άλλων: "Η ΑΥΓΗ δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια κανενός είδους. Στο διαστρεβλωμένο 'ρεπορτάζ', στην καταπάτηση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας ήρθαν να προστεθούν σειρά αντισυναδελφικών και βαθιά αντιεπαγγελματικών αναρτήσεων και σχολίων στο Facebook. Την στιγμή μάλιστα που από τη συντάκτρια αυτό που ζητήθηκε ήταν απλώς να προσέλθει στα γραφεία της εφημερίδας για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Η ανοχή έχει όρια και στην προκειμένη, αυτά ξηλώθηκαν κατ’επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Η στοχοποίηση συναδέλφων στα social media, η κατασυκοφάντηση της εφημερίδας και των ανθρώπων της, η αντιεπαγγελματική στάση και η συνειδητά αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές. Φυσικά, τα περί πολιτικής δίωξης ή λογοκρισίας εντάσσονται στην σφαίρα του φαντασιακού και της θεωρίας συνωμοσίας".

Η απάντηση της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη στην ΑΥΓΗ:

Με μία λιτή ανάρτηση μέσω του λογαριασμού της στο facebook, απάντησε η δημοσιογράφος στους ισχυρισμούς της εφημερίδας.
Συγκεκριμένα έγραψε: "Ωραία ανακοίνωση ότι δήθεν διαστρεβλώνω τα λεγόμενα με τις εκ των υστέρων (ο)βιντιακές οπτικές ερμηνείες...Συνεχίστε την πρακτική της ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ!".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης