Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μηταράκης: Έρχονται νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από τον Σεπτέμβριο - Νέα διαβατήρια από το 2024

Μηταράκης: Έρχονται νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας  από τον Σεπτέμβριο - Νέα διαβατήρια από το 2024
Νέες ταυτότητες από τον Σεπτέμβριο και καινόυρια διαβατήρια από το 2024 προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης
Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν οι νέες ταυτότητες και θα είναι έτοιμες στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.
Οι καινούριες ταυτότητες που θα εκδοθούν, θα είναι σαφώς μικρότερες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ τα διαβατήρια θα ακολουθήσουν αυξημένα χαρακτηριστικά ασφάλειας.
Η διάρκειά τους θα είναι δεκαετής και οι πολίτες με μια αίτηση θα μπορούν να τα ανανεώνουν.
Λύση αναμένεται να δοθεί και στο πάγιο πρόβλημα της απουσίας ημερομηνίας λήξης στα έγγραφα ταυτοποίησης, καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός θα "έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια".
Ως προς το κόστος παραβόλων δεν αναμένεται να αυξηθεί ούτε για τη νέα ταυότητα ούτε για τα διαβατήρια.
Σύμφωνα με το Νότη Μηταράκη, «στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου και την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης