Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνας - Υπ. Δικαιοσύνης: Απλή αντιπαράθεση μεταξύ κρατουμένων

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνας - Υπ. Δικαιοσύνης: Απλή αντιπαράθεση μεταξύ κρατουμένων
Στα επεισόδια ενεπλάκησαν κρατούμενοι διαφορετικών εθνικοτήτων
Σχετικά Άρθρα
Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές του Αυλώνα μεταξύ κρατουμένων που παραλίγο να οδηγήσουν σε εξέγερση όταν προσωρινά οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους. 
Συγκεκριμένα στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, ενεπλάκησαν κρατούμενοι από την Αλβανία, οι οποίοι συνεπλάκησαν με κρατούμενους από την Αλγερία και Ρομά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι Αλγερινοί χτύπησαν με μαχαίρι έναν Αλβανό και στη συνέχεια η αντίπαλη πλευρά δημιούργησε επεισόδια.
Οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών έκαναν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να πείσουν τους κρατουμένους να επιστρέψουν στα κελιά τους.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις φυλακές έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί.
Για την ώρα η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εξωτερική φρουρά των φυλακών.

Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στις φυλακές Αυλώνα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, τονίζει: «Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως "πόλεμος" και ως "γενικευμένη εξέγερση!" Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και "απειλή με μαχαίρι" στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.
Το αφήγημα του "χάους των φυλακών", που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης