Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λάρισα: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο Σύρο σε καταδίωξη

Λάρισα: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο Σύρο σε καταδίωξη
Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση
Σχετικά Άρθρα
Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που στο πλαίσιο καταδίωξης στη Λάρισα το προηγούμενο 24ωρο έκανε χρήση όπλου και τραυμάτισε θανάσιμα 20χρονο Σύρο.
Ο αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό.
Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του αστυνομικού, Δ. Γούλας, «ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη», ενώ από τον εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και «ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος».
Υπενθυμίζεται ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και από την ΕΛ.ΑΣ. αναμενόταν η απόφαση του εισαγγελέα, για να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση.

Τι συνέβη

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στη Λάρισα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κ. Δημογλίδου, το Σάββατο 8/7 και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.
Πρόκειται για όχημα που αναζητούνταν, καθώς είχε κλαπεί την ίδια ημέρα (8/7) από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και έτσι, οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης, ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.
Ωστόσο, ο οδηγός για να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.
Ακολούθως βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.
Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.
Ο 20χρονος υπήκοος Συρίας που κατέληξε, είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ στο τέλος του Ιουνίου είχε συλληφθεί εκ νέου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης