Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Εύβοιας – Σύλληψη 75χρονου – Εκτός κινδύνου τα εργοστάσια ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Εύβοιας – Σύλληψη 75χρονου – Εκτός κινδύνου τα εργοστάσια ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής
Δεν απειλούνται προς στιγμή σπίτια και οικισμοί
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την πορεία της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Πέμπτη 6/7 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Μηλάκι, στο Αλιβέρι Ευβοίας, καθώς αναφέρεται πως το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση και πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη λόγω και της συμμετοχής των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση από το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το χθεσινό βράδυ, με την κορυφή της φωτιάς να εντοπίζεται κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, δεν κινδύνευσε ούτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ούτε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής ενώ δεν κρίθηκε αναγκαία ούτε η εκκένωση κάποιου οικισμού.

Δύο χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι

Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, καθώς το μέτωπο της φωτιάς απέχει περίπου 2 με 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά.
Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 35 οχήματα 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.
3_57.jpg
Σύλληψη 75χρονου

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη σύλληψη επ' αυτοφώρω ενός 75χρονου, ο οποίος φέρεται να κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.
Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή σε ένα βουνό που ήταν πλούσιο σε σπάνια πανίδα το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής.
4_102.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης