Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας, μεγάλη οικολογική καταστροφή – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας, μεγάλη οικολογική καταστροφή – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους
Η φωτιά που ξέσπασε από το απόγευμα στην περιοχή Μηλάκι, στο Αλιβέρι της Εύβοιας, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις
Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους κατοίκους του Αλιβερίου της Ευβοίας, και συγκεκριμένα στις παραλιακές περιοχές Κάραβος, Μηλάκι, Πούντα.
Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε από το απόγευμα, ωστόσο το γεγονός ότι το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο αλλά και οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν την κατάσβεση.
Στο σημείο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες του Δήμου.
Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχείρησε ρίψεις και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.


Επισημαίνεται πως στην περιοχή υπάρχει εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου υπάρχουν δεξαμενές φυσικού αερίου…


Η κατεύθυνση των ανέμων ήταν, ευτυχώς ως προς αυτό τουλάχιστον, αντίθετη με αποτέλεσμα η φωτιά να κάψει μεγάλη έκταση στην περιοχή Μηλάκι, πίσω από τα εργοστάσια, προς το βουνό του Προφήτη Ηλία.
Τις τελευταίες ώρες, η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Πούντα.
Στο σημείο, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχουν ανοικτοί δρόμοι και ως εκ τούτου η πρόσβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, που ενισχύονται με επιπλέον οχήματα και άνδρες από τη Χαλκίδα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη ως απίθανη.
Οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι ανάστατοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσει το μέτωπο να καίει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σταματήσει… στη θάλασσα όταν δεν θα έχει πια τίποτα άλλο να κάψει.
Μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή σε ένα βουνό που ήταν πλούσιο σε σπάνια πανίδα το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης