Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται καύσωνας με 40άρια

Έρχεται καύσωνας με 40άρια
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος ο καύσωνας θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου
Ισχυρός καύσωνας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος ο καύσωνας θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Ωστόσο και τις προηγούμενες ημέρες η ζέστη θα είναι έντονη.
Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα αύριο Παρασκευή 07/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Η Παρασκευή θα είναι μια ζεστή ημέρα της εβδομάδας με πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας να βλέπουν ακόμα και στους 38 βαθμούς. Παρόμοια θερμοκρασία, έως 37 βαθμούς, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και την Αττική, και έως 35 στη Θεσσαλονίκη.
«Ουσιαστικά θα είναι το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του καλοκαιριού», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.
Από το Σάββατο και μετά ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, φτάνοντας τους 34 – 36°C έως την Τρίτη στα ηπειρωτικά. Όπως επισήμανε ο Γιάννης Καλλιάνος «θα είναι ανεκτές θερμοκρασίες με βοριαδάκι».
Από την Τετάρτη 12 Ιουλίου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχουμε πιθανό καύσωνα. «Περιμένουμε θερμές αέριες μάζες από την Αφρική μέσω της Μεσογείου που θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο σε αρκετά υψηλές τιμές. Οι θερμοκρασίες θα είναι αυξημένες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πιθανότητα να έρθει αυτό το κύμα καύσωνα είναι πάνω από το 60%», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.
Οι θερμοκρασίες θα είναι κατά 5°C μεγαλύτερες σε σχέση με τις σημερινές και θα φτάνουν τους 40°C και σε κάποιες περιοχές θα τους ξεπεράσουν, ενώ η διάρκεια του καύσωνα είναι άγνωστη και πιθανώς παρατεταμένη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα κρατήσει σίγουρα Τετάρτη (12/7), Πέμπτη (13/7) και Παρασκευή (14/7), όπου θα είναι και οι πιο δύσκολες ημέρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης