Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιγμα Μητσοτάκη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα - Προαναγγέλλει γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα Μητσοτάκη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα - Προαναγγέλλει γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg άφησε ανοιχτό παράθυρο στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ατόμων
Για πρώτη φορά στη θητεία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θα συμβεί κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η «ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπενθυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είχε απορρίψει ανάλογη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2022.
«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοστάκη στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπενθυμίζει πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ‘δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»
«Περιμένουμε τώρα να δούμε, αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ 'την κατάλληλη στιγμή'. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά, μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα» συμπληρώνει. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης