Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λαύριο - ΕΛ.ΑΣ: Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου – Μεταφέρθηκαν 53 άτομα σε δομές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Λαύριο - ΕΛ.ΑΣ:  Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου – Μεταφέρθηκαν 53 άτομα σε δομές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια - Ήταν ακατάλληλο για διαμονή
Στην εκκένωση δομής προσφύγων στο Λαύριο , σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία και τα 53 άτομα μεταφέρθηκαν σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 5/7 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, για την εκκένωση κτιρίου που λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα και τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.
Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.
L2.JPG

L1.JPG
Από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά), σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Με το πέρας της επιχείρησης , το κτίριο αποδόθηκε στο Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης