Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στην Ελλάδα για τους... καρχαρίες; - Οδηγίες προς λουόμενους μετά τις συχνές εμφανίσεις

Συναγερμός στην Ελλάδα για τους... καρχαρίες; - Οδηγίες προς λουόμενους μετά τις συχνές εμφανίσεις
Οι ειδικοί λένε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, καθώς στη Μεσόγειο και τα ελληνικά νερά πάντα υπήρχαν διάφορα είδη καρχαριών
Οι καρχαρίες αποτελούν το Νο 1 τρόμο για τους λουόμενους και όσους κάνουν αθλήματα στη θάλασσα σε όλο τον κόσμο και τον τελευταίο καιρό τα κήτη αυτά έχουν κάνουν αρχίσει συχνές εμφανίσεις σε ελληνικά νερά με αποτέλεσμα οι εμφανίσεις τους να έχουν προκαλέσει ανησυχία και φόβο στη χώρα μας.
Καρχαρίες έχουν αρχίσει να κάνουν αρκετές εμφανίσεις τελευταία στις ελληνικές θάλασσες.
Οι ειδικοί λένε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, καθώς στη Μεσόγειο και τα ελληνικά νερά πάντα υπήρχαν διάφορα είδη καρχαριών. Μάλιστα μιλάνε για 35 ήδη καρχαριών και εξηγούν ότι οι εμφανίσεις τους είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.
Τονίζουν όμως, ότι οι περισσότεροι από τους καρχαρίες αυτούς είναι μικρού μεγέθους και ελάχιστοι είναι επικίνδυνοι και μπορούν να επιτεθούν σε ανθρώπους.
Ο καθηγητής Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Θανάσης Τσίκληρας ξεκαθάρισε μιλώντας σήμερα (4.7.2023) στον ΑΝΤ1 ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, διότι ελάχιστοι από τους καρχαρίες αυτούς επιτίθενται σε ανθρώπους.
«Πάντα υπήρχαν καρχαρίες στην Ελλάδα αλλά από αυτά τα είδη που βλέπουμε, ελάχιστα είναι αυτά που μπορούν να επιτεθούν στον άνθρωπο», είπε ο καθηγητής ιχθυολογίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης